HRVATSKO LUDILO: Srbi su klali Albance u kolevkama

Autor:

Svet

04.09.2017

05:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ploča sa ustaškim pozdravom još nije uklonjena, srpski nedeljnik javno je spaljen i, umesto da sprečavaju ustaške istupe, Hrvati nas prozivaju za zločin iz balkanskih ratova.

RepublikaFoto: Tanjug
HRVATSKO LUDILO: Pale novine, optužuju Srbe za zločine

Obrnuli ćurak! U Hrvatskoj danima ne jenjavaju nacionalistički ispadi. Ploča sa ustaškim pozdravom još nije uklonjena, a na samu pomisao premijera Plenkovića da je premesti odgovoreno je paljenjem srpskog nedeljnika Novosti. I umesto da se time bave i sprečavaju sve učestalije ustaške istupe, Hrvati su se vratili čitav vek u prošlost i prozivaju Srbe za navodne zločine nad Albancima tokom balkanskih ratova.

Tako hrvatski list Globus piše kako su Srbi nad albanskim življem Peći, Đakovice i Prizrena izvršili stravičan pokolj. Da su ljude vadili iz postelje i odvodili na gubilište, a žene ubijali sa decom u naručju. I sve to pišu zaboravljajući na činjenicu da su zapravo oni ti koji su istorijski dokazano činili zločine koje nama nevešto prišivaju. Da su streljali ljude na kućnom pragu, bacali ih u jame, a da su im ruke umrljane krvlju stotina dece u jedinom logoru za decu u svetu.

GINULI, ALI U RATU

Takođe, osim što su skloni negiranju sopstvenih zločina, Hrvati zamenjuju teze i izmišljaju zločine Srba, smatra istoričar Božidar Kljajević.

- To je samo prazna priča koju žele da otvore samo da bi imali zbog čega da nas napadaju. Balkanski ratovi vođeni su protiv Turske i sva stradanja Albanaca mogu da se podvedu samo pod borbu Srba protiv Turaka, jer su oni bili u njihovim redovima i normalno je da su ginuli. O organizovanom pokolju nema reči i nigde nećete naći dokumente koji to potvrđuju - kaže Kljajević.

Antisrpska propaganda

Analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da je pisanje hrvatskog Globusa samo još jedan dokaz da je saradnja dveju država gotovo nemoguća.

- To je uobičajena hrvatska propaganda protiv Srba bazirana na falsifikovanju činjenica. Ništa novo i neočekivano. Dokaz da je svaka saradnja sa Hrvatskom teško dostižna, jer je atmosfera u hrvatskom društvu politički zatrovana antisrpskom propagandom visokog intenziteta - smatra Stanković.

Dačić: Svi da se uzdrže od provokacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najavio je da će Srbija uručiti protest Hrvatskoj zbog paljenja srpskog lista. On je istakao i da je Srbija mnogo puta izrazila želju za dobrosusedskim odnosima sa Hrvatskom, ali da to podrazumeva da se svaka strana uzdržava od provokacija.

- Mi uvek dajemo proteste povodom raznih takvih događaja i ovo zaslužuje protest. Zaista je neverovatno da u EU ta tabla i dalje stoji. Toliko što se tiče držanja lekcija od strane Brisela, a često ih upućuje Srbiji - rekao je Dačić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading