Trener golmana Zvezde: Ove brojke ne lažu, Borjan je najbolji!

Autor:

Sport

22.12.2019

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda nije imala dobru polusezonu u Evropi, mnogi su razočarani igrama crveno-belih u grupnoj fazi Lige šampiona, ali jedan čovek je dokazao klasu.

Nesavladiv!

Svi su saglasni da je Milan Borjan bio najbolji pojedinac Crvene zvezde, a iz kluba dolazi potvrda o tome.

- Borjan je ponovo dokazao da trenutno spada u red vrhunskih golmana. Njegova profesionalna posvećenost imponuje, a nivo odbrana u kontinuitetu mu daje poseban kvalitet. Brojke ne lažu, od 55 udaraca ka golu odbranio je 35, odnosno 64 odsto uspešnosti, a isti učinak po broju odbrana ima i Fernando Muslera iz Galatasaraja. Posebno je impozantno da je čak 41 udarac ka Milanu upućen iz šesnaesterca, uz dva penala, a UEFA u statistiku nije uračunala i pet odbranjenih jedanaesteraca iz Kopenhagena - rekao je Dušan Gašić, trener golmana Crvene zvezde.

Nema sumnje da Crvena zvezda ima fantastičnog golmana.

- Sem toga što pokazuje evropski nivo jer brani vrhunski u kontinuitetu, Milan poseduje neverovatnu moć adaptacije. I to ne samo kad govorimo o preletima kad igra za Kanadu, promenama vremenskih zona, džet-legu, već više na samu adaptaciju u takmičenjima u kojima smo igrali. Jedan nivo takmičenja je Superliga Srbije, drugi kvalifikacije u Ligi šampiona, a sasvim treća dimenzija je sama grupna faza elitnog takmičenja. U tom segmentu adaptacije, zahtevima igre, niovu kvaliteta protivnika, Borjan je pokazao prilagodljivost a samim tim i vrhunsku klasu - kaže Gašić.

Nije Borjan jedini kvalitet Crvene zvezde među stativama.

- Crvena zvezda ima odličan kvintet golmana, uz Milana tu su Zoran Popović, Nikola Vasiljević, Aleksandar Stanković i Miloš Gordić. Svi oni u toku trenažnog procesa napreduju, što je najvažnije zdrava su konkurencija. Borjan je branio na 16 mečeva Superlige, Popović na četiri i dve u kupu i bio druga opcija u svim evropskim mečevima. Pop ima iskustvo i mirnoću, svaku je priliku iskoristio. Vasiljević je bio na osam mečeva rezerva, šest u Superligi i dva u kupu, Stanković radi takođe veoma dobro, dok Gordić nastupajući za Dorćol ima i takmičarski kontinuitet. Na račun svih njim imam samo reči hvale za rad i ponašanje, velika su podrška u radu. Naš klub u golmanskom potencijalu ima kvalitet, iskustvo, ali i budućnost - kaže Gašić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading