TRIK SAVRŠENIH DOMAĆICA! Jednostavna smesa za ČIŠĆENJE PLOČE ŠPORETA: Blistavo i čisto u tren oka!

Autor:

Lifestyle

03.03.2021

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Staklene ploče šporeta su specifične kada je reč o njihovom čišćenju, ali ne moramo uvek koristiti isključivo jaka hemijska sredstva. Možemo i sami napraviti prirodno sredstvo za čišćenje, a jednako efikasno.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Staklene ploče za kuvanje su sve češće u modernim kuhinjama. Brzo se greju, hlade i izdržljivije su, a pored sve funkcionalnosti izgledaju lepo.

Međutim, moraju redovno da se održavaju kako mrlje ne bi postajale dugoročne, a onda ih je teško skinuti.

Kako očistiti staklenu ploču šporeta?

Obavezno pre čišćenja isključite i ohladite šporet. Ne samo da biste mogli da se opečete, već bi moglo da se dogodi i da staklo pukne. 

Ostatke prvo obrišite čistom suvom krpom. Pređite rukom preko peći da biste videli da li ima neravnina ili ostataka. Ako ih i dalje ima upotrebite malo belog sirćeta i ostavite da odstoji 20 minuta. Kiselina u sirćetu pomoći će da se podigne i omekša preostala prljavština.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kada se to završi, obrišite površinu da biste se rešili sirćeta i dodajte dve kašike sode bikarbone u šolju vode. Mešajte zajedno dok se ne stvori pasta. Nanesite pastu na ploču štednjaka, obilnije na onim mestima dge je jako prljavo.

Pustite da odstoji oko 15 minuta, a zatim uzmite mekani, vlažni sunđer i očistite površinu. Obavezno proverite da li je sva smesa nestala kako ne bi zagorela kada sledeći put uključite šporet, savetuje Magazin Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading