Jeftino i efikasno rešenje! Domaća maska od samo 3 sastojka preporodiće vašu kosu i kožu temena glave

Autor:

Lifestyle

21.04.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaće maske za kosu mogu da budu efikasnije od najskupljih kozmetičkih preparata ukoliko se pravilno iskombinuju sastojci koji će obezbediti dovoljno hranljivih materija.

RepublikaFoto: Photo by Jessica Dabrowski on Unsplash
Foto: Ilustracija

Maska od jogurta i meda je jeftino i idealno rešenje za negovanje kose jer sadrži puno proteina koji su neobhodni za ishranu dlake i održanje njene čvrstine.

Jogurt je pun proteina i pored hranljivih materija pomaže i regeneraciji kose, dok med obezbeđuje kosi svežinu i vlažnost, a njegovo antimikrobno dejstvo uništava bakterije koje mogu oštetiti koren kose.

Za pripremu maske potrebno je: 

– jedna čaša punomasnog grčkog jogurta

– kašičica meda

– jedno jaje

Priprema: 

Sve sastojke dobro umutite, pa nanesite na teme i ostavite da deluje oko pola sata, mada može i duže. Nakon toga kosu isperite mlakom vodom uz neko blagi šampon.

Jeftino i jednostavno rešenje koje će za nekoliko nedelja preporoditi vašu kosu. Efikasnost ove maske je utoliko veća što deluje na teme - odakle kosa zapravo raste, te su hranljivi sastojci smešteni blizu korena dlake - što olakšava dostupnost neophodnih jedinjenja za bujnu kosu i zdravu kosu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading