HIT U SRBIJI: Vi na doček, ljubimac u hotel

Autor:

Lifestyle

26.12.2017

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko ćete novogodišnje praznike iskoristiti za putovanje, obavezno pronađite smeštaj za svog četvoronošca kod prijatelja od poverenja ili rezervišite mesto u specijalno uređenom prostoru za boravak životinja. Prijatelji i porodica možda nemaju iste navike kada su životinje u pitanju, pa može doći do određenih komplikacija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Cena hotela varira u zavisnosti od mesta i usluge

Mnogi vlasnici na svoje ljubimce gledaju kao na članove porodice i izuzetno se teško odvajaju od njih na duže vreme. Novogodišnji praznici su dobar izgovor za mnoge ljude da otputuju na neko lepo mesto na koje ne možemo da povedemo svoje mezimce, pa se postavlja pitanje kome da ih poverimo na čuvanje.

PRIJATELJI I PORODICA

Najjednostavnija solucija za mnoge vlasnike je da ljubimce ostave kod prijatelja ili članova porodice. Poverenje u ovom slučaju igra ključnu ulogu, a i životinje su često dobro upoznate s nama bliskim ljudima. Međutim, ponekad to nije najpametnije rešenje. Vaši bližnji nemaju iste navike kada su životinje u pitanju, pa može doći do određenih komplikacija.

Foto: facebook.com/Katarina Ginic
Prijatelji i porodica možda nemaju iste navike kada su životinje u pitanju, pa može doći do određenih komplikacija

Neretko se dešava da radoznale mačke na brzinu napuste kuću ili stan kada se vrata ili prozori ostavljaju otvorenim. Može doći do neprijatne jurnjave po komšiluku, a u najgorem slučaju se životinje mogu izgubiti čak i kada ne odu daleko jer im je okolina nepoznata.

Opasni predmeti poput vrele pegle i oštrih noževa mogu biti opasni po vaše ljubimce, a vaši prijatelji možda nemaju naviku da ih sklanjaju od radoznalih životinja. Veliki problem je i izvođenje ljubimaca zbog nužde. Drugi ljudi možda ne uspeju da prepoznaju znakove koje vaši ljubimci šalju kada "moraju u toalet". Na kraju krajeva, čuvanje ljubimca nije jednostavan posao, a vaši prijatelji, iako ne putuju nigde, verovatno imaju neke planove za period koji predstoji.

HOTELI ZA LJUBIMCE

Ukoliko odlučite da prijatelje poštedite obaveze da vam čuvaju ljubimce, uvek se možete odlučiti za sve popularnije hotele za životinje.

Ova mesta su nova pojava, koja nudi vlasnicima mogućnost da za relativno nisku cenu svojim psima ili mačkama obezbede smeštaj dok su na putu.

U Srbiji je sve više ovakvih hotela, a cena varira u zavisnosti od mesta i usluge.

Ono što ovakva mesta nude su tišina i mir, izolovanost od gužve i galame, ograđen prostor napolju gde vaši ljubimci mogu nesmetano da prošetaju, a unutrašnjost je ispunjena igračkama, jastucima i drugim aksesoarima koji su prilagođeni životinjama.

Uglavnom su dobro opremljeni hranom, ali po izboru možete doneti i svoju, a tada je cena dosta niža.

Naravno, preporučljivo je da se dobro informišete o hotelu koji ste izabrali jer ipak ostavljate svoje mezimce sa nepoznatim ljudima.

Informacije i iskustva drugih vlasnika su uglavnom dostupna na internetu. Preporučljivo je da svoje ljubimce u hotelu ostavite dan pre polaska na put da biste mogli na miru i bez brige da se spakujete.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading