MOĆNI NAPITAK OD TRI SASTOJKA! Čuda čini za imunitet, potrebni su samo med, beli luk i đumbir! Prava vitaminska bomba!

Autor: Republika

Lifestyle

08.03.2021

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beli luk, đumbir i med su dobitna kombinacija kada je podizanje imuniteta u pitanju

RepublikaFoto: pixabay.com

Beli luk je najrasprostranjenija začinska biljka koja se koristi u celom svetu. Pored specifičnog ukusa, veruje se da leči i mnoge bolesti.

Beli luk deluje antibakterijski, a može smanjiti visoki krvni pritisak i holesterol. On će ublažiti i bolesti poput: prehlada, gripa, gljivičnih infekcija, putničkog proliva, a povoljno deluje i pri ublažavanju simptoma osteoartritisa, dijabetesa i povećane prostate.

Najbolji je sirov

Beli luk jača imunitet i pomaže telu da se očisti od toksina. Najbolje ga je korisiti sirovog jer je u suprotnom otežana apsorpcija svih njegovih hranljivih sastojaka. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Đumbir ima moćna lekovita svojstva

Lekari ističu da bi đumbir trebalo da bude deo svakodnevne ishrane. Đumbir se najviše korisiti u istočnjačkim kulturama, i dodaje se raznim vrstama voća i povrća. 

Recept: beli luk, med i đumbir

Za ovaj moćni napitak potrebana vam je glavica belog luka, komadić đumbira, kašičica meda i čaša tople vode. Beli luk izgnječite, a komadić đumbira izrendajte na sitno. Dodajte kašičicu meda i dobro promešajte. Mešavinu dodajte u čašu tople vode i još jednom sve dobro izmešajte. Za bolji ukus i jače delovanje u ovaj napita možete iscediti i pola limuna.

Svakodnevno uzimajte ovu kombinaciju na prazan želudac jer ćete se osećati zdravije i biti puni energije. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading