Dolijao posle 14 godina: Uhapšen srpski ubica na Krimu!

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

Hronika

06.08.2019

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Sevastopolju je 5. avgusta uhapšen vlasnik tamošnjeg restorana Slaviša Karabašević, saopštile su "RIA novosti" u pres-službi suda u tom gradu.

Foto: facebook.com/Le Slavish
Slaviša Karabašević

Za Karabaševićem je raspisana Interpolova poternica zbog zločina počinjenih u Srbiji.

Karabašević (48) iz Požarevca, podsetimo, osuđen je 2018. pred Višim sudom na devet godina zatvora zbog ubistva nemačkog državljanina Elvisa Žeželja (30), počinjenog u julu 2002. godine

"On je uhapšen 5. avgusta u Sevastopolju na zahtev Interpola. Presuda je davno izrečena. On se nalazio u bekstvu", saopštili su u pres-službi oblasnog suda.

Karabašević je osuđen u odsustvu za ubistvo i prevare na devet godina zatvora i novčano sa 10 hiljada dinara.

 

 

Nalazio se u bekstvu od juna 2005. godine, zbog čega je raspisana je međunarodna poternica.

Podsetimo, prema navodima optužnice Višeg javnog tužilaštva, Karabašević je Žeželja usmrtio ispalivši mu u glavu i telo pet hitaca iz pištolja "duga devetka", u ataru sela Melnica kod Petrovca na Mlavi.

Motiv ovog ubistva nije poznat, jer optuženi nije priznao da ga je počinio. On je pred sudom 2003. oslobođen krivice, ali je Apelacioni sud naložio ponavljanje postupka. Pošto je oslobođen i drugi put, u junu 2005. godine, pušten je iz pritvora i od tada je u bekstvu, pa je poslednje suđenje održano u njegovom odsustvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading