Otkriveno šta je Albanac radio za volanom kada je usmrtio Pešiće u stravičnoj nesreći

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

06.08.2019

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanac sa Kosova i finski državljanin Adem Smail (49), koji je uhapšen zbog sumnje da je na auto-putu kod Smedereva izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule 4 osobe, najverovatnije je zaspao za volanom, saznaju "Novosti".

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Foto ilustracija

Adem je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

On je, upravljajući automobilom "folksvagen šaran" nemačkih registarskih oznaka, u subotu ujutru kod mesta Mihajlovac, naleteo na "sitroen" koji je sleteo sa puta.

Poginuli su Aleksandar Pešić (42) iz Kragujevca, njegova majka Stanica (75) i osmogodišnji sin Naum. Samo 24 sata nakon nesreće, i drugi sin blizanac Vuk podlegao je povredama u bolnici.

Prema informacijama iz smederevskog tužilaštva, vozač je izjavio da je zaspao za volanom nakon čega je došlo do stravične nesreće.

Danas sahrana mališana

 Dečaci će biti sahranjeni u utorak u 14 časova na groblju u Oplaniću, a svi sveštenici Srpske Pravoslavne Crkve sa teritorije opštine Knić služiće opelo.

RepublikaFoto: facebook.com/Slavica Pesic

- Ujak Rade Aksentijević je otišao da preuzme tela. Majka Slavica ne zna za sebe od bola i tuge. Ne može ni da hoda. Pod lekovima je. Dugo se borila da dobije potomstvo, desetak godina i eto šta se dogodilo. Ova tuga i bol ne mogu rečima da se opišu. Plače celo selo. Non stop danas poslepodne dolaze ekipe Hitne pomoći - rekle su za Kurir komšije kod porodične kuće Aksentijevića gde su nastradali blizanci živeli sa majkom, nakon što se razvela od pokojnog Aleksandra.

Prema saznanjima Novosti, on nije imao alkohola u krvi, a još se ne zna kojom brzinom se kretao. Saslušala ga je zamenik Osnovnog javnog tužioca Marija Galjak Nikolić, koja o drugim detaljima nije mogla da govori.

Tužiteljka je zatražila određivanje pritvora. Sud je prihvatio taj predlog, pa će Adem ostati najmanje mesec dana iza rešetaka.

Uhapšeni vozač se u trenutku nesreće kretao sporom trakom, da bi nekoliko stotina metara od skretanja za Požarevac, skrenuo u srednju, i otpozadi naleteo na "sitroen" u kome je bila porodica Pešić. Vozač Smail je bio u automobilu sa suprugom i decom, i niko nije povređen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading