Otišao sinu na grob, pa umro! Bulatovićevi prijatelji otkrili: Teško je podneo smrt naslednika, ali i NJENU

Autor:

Hronika

02.07.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momir Bulatović umro je u nedelju, neposredno nakon što je bio na grobu sina Boška, kog je izgubio 2008, kada je ovaj preminuo u 21. godini. Posle te tragedije, kako su nam juče rekli dobri prijatelji bivšeg predsednika Crne Gore i Savezne vlade SR Jugoslavije, on više nije bio isti čovek, a veoma je teško podneo, kažu, i nedavni odlazak sa ovog sveta Mirjane Marković, supruge Slobodana Miloševića.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Momir Bulatović

Bulatović je umro u selu Rača kod Podgorice, gde je imao porodičnu kuću. Srce ga je izdalo dok je pomagao majstorima koji su radili na garaži, a pre toga se vratio sa sinovog groba.

- Radio je neku garažu sa majstorima i vozio je kolica sa peskom, sa betonom. Bio je neposredan čovek, sve je to zajedno sa majstorima radio i očigledno je sve to bilo previše za njegovo stanje - ispričao je za Srpski telegraf voditelj Milomir Marić.

 

 

Govor na saharani

Bulatovićevi bliski prijatelji potvrđuju da bivši predsednik CG nikada nije preboleo smrt sina, koji je umro od leukemije.

- To je bila strašna tragedija, mnogo je patio zbog toga - istakao je juče za naš list socijalista Milutin Mrkonjić.

Ovako je govorio:

Milo i ja dva sveta

- Meni je u SAD nuđeno da budem Milo Đukanović, ali cena koju bih pri tome morao da platim bila je da budem protiv Srbije. Tu cenu ja nisam mogao da platim, platio ju je Đukanović, ali nakon ovog vremena koje je prošlo mislim da sam ja bolje trgovao

Milo Đukanović

- Milo Đukanović i ja smo dva različita sveta. Pozdravimo se, prosto, to je normalno. Ja na neki način razumem teret koji on ima. Slažem se sa onim što je Matija Bećković rekao: "Dao bi on grdne pare da može toga da se ratosilja"

- Imao sam 32 godine kada sam postao predsednik Crne Gore. Danas ne bih dao nekome ko ima toliko godina ni da vodi privatnu firmu, a kamoli da bude predsednik države

- Ja sam bio i ostao ludi Crnogorac. Moj moralni kod mi ne dozvoljava da okrenem leđa saradnicima. Pa meni su davali dva miliona dolara da špijuniram Mila Ðukanovića i nisam pristao

Mrkonjić je Bulatovića poslednji put video u aprilu na sahrani Mirjane Marković.

- On je držao i govor na sahrani i sve to mu je jako teško palo. Ipak, nikome se nije žalio, stoički je sve podnosio. Bio je divan čovek, koji je ostao do kraja lojalan svojoj zemlji Jugoslaviji i nikada nijednog političara nije izdao, čak ni kada je imao sukobe sa nekim. Žao mi je što se rano povukao iz politike, bio je nezamenljiv - kazao je Mrkonjić.

 

 

Danas sahrana u rodnom selu

Momir Bulatović biće sahranjen danas u rodnom selu Rača, kod Podgorice. Komemoracija u Beogradu biće održana u Domu sindikata danas u 12 časova. Govoriće premijerka Ana Brnabić i bivši šef diplomatije SR Jugoslavije Živadin Jovanović.

Da je Bulatović strašno patio za sinom, čiju je godišnjicu smrti obeležio pre nekoliko dana, kaže i Dragoljub Kočović, potpredsednik Udruženja Sloboda.

- U poslednje vreme je vozio i bickl iako nije izgledao zdravo - rekao je Kočović.

Reakcije

  • Ivica Dačić, predsednik SPS
RepublikaFoto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ
Ivica Dačić

Duboko me je potresla vest o smrti Momira Bulatovića, dokazanog istinskog prijatelja, istomišljenika i saborca u borbi za istinu i pravdu. Do kraja života ostao je veran socijalističkoj ideji

  • Matija Bećković, književnik
RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Matija Bećković

Momir Bulatović će biti oplakan i upamćen ne samo kao pošten čovek u jednom nepoštenom vremenu, nego i kao primer čojstva i junaštva u današnjoj nečojskoj i nejunačkoj Crnoj Gori

  • Aleksandar Vulin, ministar odbrane
RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vulin

Pamtićemo ga kao doslednog borca za zajedničku državu Srbije i Crne Gore i čoveka koji je odbio da proda svoja uverenja

 

Nije izdao Slobu

Podseća i da je upravo Bulatović poslednji video Slobodana Miloševića:

- On je trebalo da svedoči na suđenju Miloševiću, koji se tada stalno žalio da ga truju. Tih dana je bio pripremni period za svedočenje i tada su Miloševića poslednji videli Momir Bulatović i advokat Zdenko Tomanović.

Slobodan Milošević i Mira Marković

Joška Broz, Titov unuk, u Beogradu je bio Bulatovićev komšija:

- Izuzetan čovek je bio, jedan od retko poštenih političara. Napustio je politiku kada je video da mu ne odgovara i ostao dosledan tome. Družili smo se, viđali, dolazio je i kod mene u restoran, baš je nedavno bio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading