Potresna ispovest pretučenog profesora iz Kovina: Jurili su me pola kilometra, nisu me napali u afektu - dobro su znali šta rade

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

19.11.2018

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jurili su me gotovo pola kilometra i dobacivali mi: "Beži, beži profo, stići ću te ja". Nisu me napali u afektu, znali su dobro šta rade. Ovako bivši profesor Gimnazije i ekonomske škole "Branko Radičević" u Kovinu prepričava užasan napad koji je doživeo kada je pokušao da odbrani jednu devojku koju je momak tukao nasred ulice.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Do užasnog incidenta došlo je pre nešto više od nedelju dana kada je, prolazeći pored lokalnog kafića, video kako mladić tuče devojku. Nije želeo da okreće glavu, umešao se i pokušao da je odbrani. Ali ovo je probudilo još veći bes nasilnika, koji je potom pozvao svoje drugove koji su u tom kafiću sedeli.

Kako prepričava za "Blic" napadnuti profesor tada se dao u beg. Kako kaže, grupa mladića, ali i devojaka, njegovih nekadašnjih učenika, počela je da ga juri i pratila ga je gotovo pola kilometra.

- Nije to bilo u afektu, znali su dobro šta rade, jer su me gotovo pola kilometra jurili uz povike: "Beži, beži profo, stići ću te ja. Brži sam od tebe" - priseća se profesor.

Profesor, suprug i otac, nije uspeo da im utekne. Sustigli su ga i počeli da ga biju.

- Nisu me samo momci tukli, zajedno su udarali i brat i sestra, inače devojka koja je nedavno napunila 18 godina - kaže on, još u šoku.

 

Kako kaže, iako tužno, nada se da je droga izazvala takvo ponašanje njegovih bivših daka.

 

- Jer ako nije to u pitanju, i ako je ovo delikventno ponašanje rezultat nečega drugog, onda je ovo društvo u mnogo goroj situaciji nego što mislimo - kaže vidno uznemiren profesor.

Dok se oporavlja od posledica napada, profesor ne može, a da ne razmišlja šta je pošlo naopako, kako se toliko loših stvari može desiti, samo jer je postupio skladno svojim moralnim normama i vrednosnim principima.

 

 

Ipak, naglašava da toj deci treba pomoć i da, kada bi sve institucije radile svoj posao, ne bi bilo ovakvih incidenata.

- Zato što zakon nije pred svima jednak, zato se ovakve stvari dešavaju. Drugi bi za ovakav prestup odavno bili kažnjeni, dok su u ovom slučaju počinioci na slobodi i ne prezaju da naprave sličan nered. Dokle god se ćuti, problemi će biti tu - rekao je pretučeni čovek i dodao da nikada nije bio više razočaran u samo društvo, te da pomišlja o odlasku iz države, zabrinut za to u kakvoj će državi njegov sin odrastati.

 

Želeći da ne otkriva svoj identitet široj javnosti, profesor je samo dodao da bi želeo da ispravi jednu nepravdu.

 

- Žao mi je zbog pogrešne interpretacije. Nije me tukao taj momak koji je tukao svoju devojku, ali to ne menja umnogome suštinu - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading