PESKOV ODGOVORIO NEMAČKIM MEDIJIMA: Ma kakva provokacija, znak dobrih manira

Autor: Tanjug

Svet

21.05.2018

19:04

Odluka ruskog predsednika Vladimira Putina da nemačkoj kancelarki Angeli Merkel pokloni buket cveća podstaknuta je ruskom tradicijom, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, nakon što je nemački tabloid Bild kritikovao taj poklon kao uvredu za Merkel.

Tanjug/AP
Za nemački Bild ovo je uvreda: Putin predaje ruže Merkelovoj

- Ovde je to znak dobrih manira. To su naše tradicije i mi se njima vodimo - rekao je Peskov novinarima dodajući da je u Rusiji apsolutno normalno poklanjati cveće ženama, kao i kolegama na poslu i na međunarodnim sastancima. 


Prethodno je šef protokola ruskog predsednika Vladimir Ševčenko rekao za TAS  da je buket cveća, koji je Putin dao Merkel, potpuno u skladu s tradicijama protokola šefova ruske države. 

Merkel je boravila 18. maja u zvaničnoj poseti Rusiji, a Putin ju je dočekao na ulazu u rezidenciju u Sočiju sa buketom krem ruža, frezijama i drugim cvećem pastelnih boja. 

Iako Merkel nije pokazala nikakvo nezadovoljstvo zbog poklona u tom trenutku, niti nakon razgovora s ruskim predsednikom, nemački tabloid Bild objavio je članak u kojem je buket nazvao "uvredom za dostojanstvo" nemačke kancelarke. 

LIst tvrdi da je Putin pokušao da naglasi da je Merkel žena, i na taj način pokaže svoju muževnost.

 

Komentari (0)

Loading