NOVO PRAVILO U ŠPANIJI IZAZVALO BES KOD TURISTA! Od sada važi nbovo pravilo, koje vodi ka BOJKOTU popularnih destinacija

Autor:

Svet

14.04.2024

23:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojkot Španije zbog nove pravila

NOVO PRAVILO U ŠPANIJI IZAZVALO BES KOD TURISTA!  Od sada važi nbovo pravilo, koje vodi ka BOJKOTU popularnih destinacija

Foto: Natalija Atanacković


Britanski turisti su burno reagovali na vest o novom pravilu u Španiji koje ih obavezuje da dokažu da raspolažu sa 97 funti dnevno oko 113 evra, tokom boravka u zemlji. Ovo pravilo važi kako za kontinentalni deo Španije, tako i za popularne destinacije poput Kanarskih i Balearskih ostrva. Potez španske vlade nije naišao na odobravanje britanskih turista, koji su se oglasili na društvenim mrežama izražavajući svoje nezadovoljstvo, a neki su čak najavili i bojkot zemlje.

Reakcije na društvenim mrežama

Na društvenim mrežama su se mogle pročitati oštre reakcije britanskih turista, sa pozivima na bojkot Španije u korist drugih mediteranskih zemalja poput Grčke, Turske, Malte i Italije, ističući i njihovu finansijsku pristupačnost. Takođe, jedan od komentara je naglasio značaj turizma za špansku ekonomiju, izražavajući uverenje da bi bojkot od 17 miliona posetilaca značajno uticao na špansku ekonomiju.

Uticaj na turizam

Ovo novo pravilo dolazi u vreme kada su već uvedena ograničenja u potrošnji vode na Kosta del Sol zbog suše. Neke oblasti su čak suočene sa isključivanjem vode preko noći, dok je Junta de Andalucia uvela ograničenja za punjenje privatnih bazena i zalivanje bašti. Brige turističkih radnika su u vezi sa mogućim smanjenjem broja posetilaca, što bi ozbiljno uticalo na ekonomiju tog područja.

Stroža pravila za noćni život i visoke kazne za selfi u Italiji

Osim toga, lokalne vlasti razmatraju mogućnost uvođenja strožih mera za noćni život, što bi moglo rezultirati ranijim zatvaranjem barova i restorana. U januaru je takođe otkriveno da bi turisti mogli biti kažnjeni visokim novčanim kaznama za pravljenje selfija na nekim turističkim mestima, poput Positana na Amalfi obali u Italiji. Turistički stručnjaci ističu da bi zaustavljanje radi pravljenja selfija na prepunom mestu u Positanu moglo rezultirati kaznom od čak 275 evra. Ove mere ukazuju na sve veće izazove sa kojima se suočavaju turističke destinacije širom Mediterana.

(Mirror)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading