NAJNOVIJI SKANDAL: Šef obaveštajne službe slikao se sa plaketom lažne države Kosova!

Autor:

Svet

09.04.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef ukrajinskih obaveštajaca sa plaketom lažne države Kosova

NAJNOVIJI SKANDAL: Šef obaveštajne službe slikao se sa plaketom lažne države Kosova!

Foto: INSTAGRAM/MELIZAHARADINAJ


Slika šefa Glavne obaveštajne službe Ukrajine, Kirila Budanova, sa plaketom na kojoj se nalazi reljefni prikaz lažne države Kosova izazvala je brojne kontroverze i pitanja u javnosti. Plaketa je poklon od Melize Haradinaj Stubla, bivše ministarke spoljnih poslova Kosova, koja je izrazila podršku Ukrajini u borbi za slobodu i istakla nadu za čvršće prijateljske veze između Kosova i Ukrajine.

 

Republika

Foto: INSTAGRAM/MELIZAHARADINAJ

Meliza Haradinaj i Kiril Budanov

 



Šef obaveštajne službe i susret sa bivšom ministarkom

Susret Kirila Budanova i Melize Haradinaj Stubla u Kijevu izazvao je pažnju javnosti, ali nije precizirano o čemu su razgovarali i kojim povodom je došlo do njihovog susreta. Haradinaj je u svojoj objavi na Instagramu istakla značaj podrške Ukrajini u borbi protiv "destruktivnih ambicija Vladimira Putina na Balkanu" i zahvalila se na solidarnosti i vojnoj podršci Ukrajini.

Optužbe i poternica za Kirilom Budanovim

Moskva je optužila Kirila Budanova za organizaciju napada na vojne i civilne mete na ruskoj teritoriji, a čak je i raspisala poternicu za njim zbog eksplozije na Krimskom mostu 2022. godine. Ove optužbe dodatno su učvrstile kontroverzu oko slike sa plaketom lažne države Kosova, s obzirom na to da Ukrajina nije priznala nezavisnost Kosova.

Foto: INSTAGRAM/MELIZAHARADINAJ

Meliza Haradinaj i Kiril Budanov

 


Poseta Melize Haradinaj Stubla Kijevu

Meliza Haradinaj Stubla je posetila Kijev na poziv glavnog rabina Ukrajine Moše Azmana kako bi učestvovala u inauguraciji podzemnog skloništa u izraelskoj zajednici. Međutim, osim ovog događaja, nije bilo zvaničnih informacija o povodu njenog susreta sa šefom ukrajinskih obaveštajaca.

Ova slika izazvala je široku pažnju javnosti i postavila brojna pitanja o vezi između Ukrajine i Kosova, kao i o ulozi Kirila Budanova u međunarodnim odnosima i obaveštajnim aktivnostima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading