DEDA (79) ŠEST GODINA POLNO ZLOSTAVLJAO UNUKU: Mislio da se nikad ništa neće saznati, a onda se desio obrt

Autor:

Svet

09.04.2024

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac se tereti za niz krivičnih dela

DEDA (79) ŠEST GODINA POLNO ZLOSTAVLJAO UNUKU: Mislio da se nikad ništa neće saznati, a onda se desio obrt

Foto: shutterstock

Županijsko državno tužilaštvo u Splitu podiglo je nakon završetka istrage pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv 79-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Muškarac (79) je optužen za niz krivičnih dela počinjenih na štetu svoje maloletne unuke. Sve se odvijalo tokom perioda od šest godina u kući na području Splitsko-dalmatinske županije, piše klix.ba.

Muškarac se tereti za teško krivično delo polnog zlostavljanja i iskorišćavanja deteta, polnu zloupotrebu deteta mlađeg od petnaest godina, teško krivično delo protiv polne slobode kao i za bludne radnje.

U optužnici se navodi kako je optuženik navedena krivična dela počinio od neutvrđenog dana u maju 2012. do 28. juna 2015. te zatim od 29. juna 2015. do 6. maja 2018. godine.

Ovakve stvari ne dešavaju se samo u Splitu.

Španska katolička crkva isplatila je milione evra odštete žrtvama u 806 slučajeva seksualnog zlostavljanja koje su počinili sveštenici pedofili, piše u tajnom izveštaju crkve koji je objavio španski El Pais.

U izveštaju koji je objavila "krtica" iz Episkopske konferencije Alfredo Danjino isključeno je preko 300 već poznatih slučajeva, a za ukupno 806 su isplaćene sume od 675 evra do 72.000 evra, u proseku oko 10.000.

Prema ranijim podacima iz baze El Paisa, Španska katolička crkva isplatila je najmanje 2,1 milion evra za 230 žrtava zlostavljanja koje je počinilo 53 pedofila sveštenika te crkve od 1991. godine, što je 8,8 odsto od ukupno 2.608 žrtava koje se nalaze u bazi lista.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading