OVO JE ODVRATNO! LOVAC SNIMAO KAKO MUČI VUKA PRE NEGO ŠTO GA UBIJE: Ušao u kafić s njim, hvalio se pa ga UPUCAO (FOTO)

Autor:

Svet

09.04.2024

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lovac mučio vuka pre nego što ga je ubio

OVO JE ODVRATNO! LOVAC SNIMAO KAKO MUČI VUKA PRE NEGO ŠTO GA UBIJE: Ušao u kafić s njim, hvalio se pa ga UPUCAO (FOTO)

Foto: Printscreen/Twitter


Uznemirujuće fotografije kruže internetom, prikazujući lovca kako paradira u kafiću sa mučenim vukom pre nego što ga je izveo napolje i ubio ga. Lovac Kori Roberts je kažnjen sa 250 dolara zbog posedovanja živog vuka, ali nije bilo ilegalno ubiti ga. Ovo je izazvalo gnev među aktivistima za prava životinja.

Jedna članica porodice Roberts, Džinaj Ivie-Roberts, rekonstruisala je uznemirujuću scenu sa vukovom kožom u istom baru, postavljajući fotografije na Fejsbuku. Ona je napisala: "Volim te i podržavam te Kori." Takođe je proslavila vest da se zakoni o mučenju životinja ne primenjuju na Robertsov slučaj, dok je drugi član porodice tvrdio da su dobijali pretnje smrću.

Republika

Foto: Printscreen/Twitter

Kori Roberts sa vukom

 


Reakcija aktivista za prava životinja

Aktivisti za prava životinja bili su besni kada je potvrđeno da će Roberts samo platiti malu kaznu. Udruženje "Animal Wellness Action" i "Center for a Humane Economy" napisali su pismo zvaničnicima, tvrdeći da Roberts zaslužuje ozbiljniju kaznu od 250 dolara. Predsednik Udruženja "Animal Wellness Action", Vejn Pakel, nazvao je Robertsa "čudovištem" i rekao da ne sme izbeći krivično gonjenje.


Ivie-Robertsova objava na Fejsbuku privukla je desetine komentara, od kojih većina podržava lovca, dok su neki zgroženi njegovim postupcima. Jedan korisnik je napisao: "Okrutnost nikada ne bi trebalo da bude odobrena! Nema opravdanja za takvo ponašanje."
Republika

Foto: Printscreen/Twitter

Ona je dala podršku Koriju

 


Predsednik Animal Wellness Action-a, Vejn Pakel, nazvao je Robertsa "čudovištem" i rekao da on ne sme izbeći krivično gonjenje. Pakel je istakao da je Robertsovo ponašanje "tekstbook definicija zlonamernog okrutstva".

Zakon o lovu

Prema zakonu, u delu okruga Sublette County, legalno je loviti vukove, ali zadržavanje životinje u životu i mučenje kao što je to učinio Roberts, predstavlja kršenje etike lova.


Uz ovaj slučaj, istraživanje je otkrilo i drugi slučaj okrutnosti prema životinjama, uključujući ilegalne borbe pasa koje su organizovane za dobitak novca. Phillip Ali, poznat kao "Doktor Smrt", bio je optužen za višestruke slučajeve okrutnosti prema životinjama, zajedno sa vlasnicima kuće u kojoj su se borbe održavale.

Ovo su samo neki od slučajeva koji su izazvali gnev i zgražavanje javnosti i aktivista za prava životinja, ističući potrebu za ozbiljnijim zakonima i kaznama za zlostavljanje životinja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Dejan

09.04.2024 08:31

Čovek je najveća životinja bio i ostao dok je sveta i veka.