STRAVA NA PUTU! Najmanje 12 mrtvih u katastrofalnom sudaru minibusa i autobusa

Autor:

Svet

08.04.2024

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač minibusa iznenada je usporio s brzinom, što se pokazalo kao tragična greška jer je iza njega bio autobus

STRAVA NA PUTU! Najmanje 12 mrtvih u katastrofalnom sudaru minibusa i autobusa

Foto: facebook/policia sr - kosicky kraj

Najmanje 12 osoba je poginulo danas, a dvoje je povređeno u saobraćajnom udesu u kojem su učestvovala tri vozila na autoputu u indonežanskoj pokrajini Zapadna Java, saopštila je policija.

Prema preliminarnim izveštajima, incident se dogodio na autoputu u oblasti Keravang, kada je minibus sa devet putnika počeo da staje u zaustavnoj traci, ali ga je udario autobus koji je išao iza, prenela je Sinhua.

Autobus je, potom, udario drugi minibus, koji je išao iza, rekao je policijski šef Karavanga, Virdhanto Hadikaskono, dodajući da su dva minibusa potom bila zahvaćena požarom.

Parlament Indonezije danas je odlučio da dodeli poseban status prestonici Džakarti, tako da ostane ekonomski centar zemlje.

Indonezija planira da preseli glavni grad države iz prenaseljene Džakarte, čija je nadmorska visina sve niža, u Nusantaru, grad vredan 32 milijarde dolara koji se gradi u džunglama istočnog Kalimantana na Borneu, prenosi Rojters.

Ova izgradnja je vodeći projekat odlazećeg predsednika Džoka Vidoda, koji je obećao bolju raspodelu bogatstva i razvoja širom arhipelaga, a ne samo na ostrvu Javi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading