CRNI BILANS SAMO RASTE: Sedmoro mrtvih, 711 povređenih u razornom zemljotresu, a zabeležen je čak 101 NAKNADNI POTRES! (VIDEO)

Autor:

Svet

03.04.2024

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Tajvanskog centralnog operativnog centra za hitne slučajeve, potvrđeno je da je za sada zabeležen 101 naknadni potres

CRNI BILANS SAMO RASTE: Sedmoro mrtvih, 711 povređenih u razornom zemljotresu, a zabeležen je čak 101 NAKNADNI POTRES! (VIDEO)

Foto: youtube.com/hindustan times

Broj poginulih u zemljotresu jačine 7,2 stepena koji je jutros pogodio Tajvan porastao je na sedam, saopštila je tajvanska Nacionalna vatrogasna agencija.

Broj povređenih u snažnom zemljotresu porastao je na 711, saopštile su ranije lokalne vlasti. Zemljotres jačine 7,2 stepena Rihterove skale izazvao je urušavanje više zgrada u Hualijenu, gradu najbližem epicentru, gde su toku spasilačke akcije.

Gotovo 80 ljudi je zatrpano u ruševinama, a neki su zarobljeni u zgradama i tunelima širom grada, kažu nadležne službe, prenosi BBC.

Najjači potres koji je pogodio ostrvo u poslednjih 25 godina osetio se i u planinskoj unutrašnjosti Tajvana, što je izazvalo ogromna klizišta.

Od otpadanja fasada oštećeni su i mnogi automobili i prodavnice. Širom ostrva su prijavljeni nestanak struje i interneta.

Na nekim snimcima zapanjujuće je koliko je malo nedostajalo da vozi padnu sa šina, da se zgrade sruše na prometne ulice i da čak nivo reka poraste do te mere da može da poplavi naseljena područja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading