STRAVIČNO ZLOSTAVLJANJE DECE U VRTIĆU U RUMUNIJI! Vaspitačice decu štipale, šamarale, pretile i psovale! MEĐU ŽRTVAMA I AUTISTIČNI MALIŠANI!

Autor:

Svet

02.04.2024

23:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi roditelji su izrazili svoje nezadovoljstvo ovakvim postupcima vaspitačica, ističući da nisu ni mogli da zamisle da su njihova deca izložena takvom ponašanju.

STRAVIČNO ZLOSTAVLJANJE DECE U VRTIĆU U RUMUNIJI! Vaspitačice decu štipale, šamarale, pretile i psovale! MEĐU ŽRTVAMA I AUTISTIČNI MALIŠANI!

Foto: shutterstock

U vrtiću u Ploještiju, u Rumuniji, majka jednog šestogodišnjeg dečaka zabeležila je i prijavila uznemirujuće ponašanje vaspitačica prema deci. Naime, sumnjajući da se nešto neobično dešava sa njenim sinom koji slabo komunicira zbog blagog oblika autizma, majka je odlučila da postavi uređaj za snimanje u dečakovu torbu.

Ono što je otkrila bilo je šokantno - vaspitačice su pretili, udarale, štipale i psovale decu.


Majka je ispričala kako je njen sin odmah reagovao na maltretiranje i kako je već prve nedelje vrtića došao kod nje i rekao da ga "gospođa štipa". Čak je i dobio šamar preko usta, što je neprihvatljivo ponašanje vaspitačica prema deci.

Nakon što je majka prijavila uznemirujuće događaje policiji, direktorka vrtića Elvira Soare je prokomentarisala ova ponašanja kao "malo neprimereno", ali je kritikovala majku koja se usudila da stavi kameru u dečakovu torbu. Ovakva reakcija direktorke dodatno je uznemirila roditelje, posebno kada su saznali da vaspitačice nisu suspendovane i da se očekuje da nastave sa radom.

Mnogi roditelji su izrazili svoje nezadovoljstvo ovakvim postupcima vaspitačica, ističući da nisu ni mogli da zamisle da su njihova deca izložena takvom ponašanju. Opšti školski inspektor Ilona Rizea izjavila je da je obaveštena policija i da su vaspitačice iskusni nastavni kadar sa priličnim iskustvom u obrazovanju.

Vlasti su reagovale otvaranjem istrage povodom ovog slučaja, dok su roditelji izrazili zabrinutost zbog ponašanja i jezika vaspitača, naglašavajući da su njihova deca doživela ponižavajuće incidente. Ovo nije prvi put da su se javili slični slučajevi iz ovog vrtića, a roditelji su odlučili da povuku decu iz ustanove kako bi ih zaštitili od daljeg maltretiranja.

Bonus video



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading