VASPITAČICA TERALA DETE DA VADI HLEB IZ WC ŠOLJE! Jeziv incident u vrtiću u Hrvatskoj! SVI ZGROŽENI, A ONA, AKO JE SUDITI PO ODBRANI, NIJE NI SVESNA ŠTA JE URADILA!

Autor:

Svet

22.03.2024

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava vrtića je izrazila iskreno žaljenje zbog celog incidenta i najavila preduzimanje potrebnih postupaka kako bi se u potpunosti razjasnile okolnosti događaja.

VASPITAČICA TERALA DETE DA VADI HLEB IZ WC ŠOLJE! Jeziv incident u vrtiću u Hrvatskoj! SVI ZGROŽENI, A ONA, AKO JE SUDITI PO ODBRANI, NIJE NI SVESNA ŠTA JE URADILA!

Foto: Shutterstock

Vrtić iz Zaprešića našao se na udaru javnosti nakon što je izašla informacija o neprimerenom postupanju vaspitačice prema jednom detetu.

Naime, vaspitačica je navodno terala dete da rukama vadi hleb iz WC šolje, što je izazvalo oštru osudu roditelja i ljudi na društvenim mrežama.



Uprava vrtića je izrazila iskreno žaljenje zbog celog incidenta i najavila preduzimanje potrebnih postupaka kako bi se u potpunosti razjasnile okolnosti događaja. Takođe, istakli su da će preduzeti odgovarajuće mere i aktivnosti u skladu sa rezultatima istrage.

Nakon što je pismo vaspitačice, koje je navodno bilo upućeno roditeljima deteta, procurilo na društvene mreže, javnost je burno reagovala na ovaj slučaj. Roditelji su izrazili šok i zabrinutost zbog postupanja vaspitačice, dok su se na društvenim mrežama pojavile brojne osude i zahtevi za preduzimanjem adekvatnih mera protiv odgovornih.

Vaspitačica je navela da je dete prekršilo pravila o ručku:

- Unutar grupe pravilo je da deca sama stavljaju jelo na sto, koliko stave, toliko pojedu. Kad pojedu i hleb, ako žele, dođu po još i takođe je dogovor o uzimanju hleba - ako ne želiš, slobodno izrazi svoje mišljenje i ne moraš ga uzeti.

Dalje je navela da je dete tražilo drugo jelo nakon što nije pojelo hleb i dobilo ga je jer ga nisu proveravali, verujući da se drži dogovora.

- Uz dogovor koji imamo u grupi da se jelo pojede do kraja i hleb se ne uzima ako ne želiš, motivisali smo ga da pojede ostatak - stoji u navedenom pismu.

Takođe se navodi da je dete bacilo hleb u WC, a deo hrane naguralo u džepove. Dete je na kraju izvadilo hleb iz WC šolje, našta je bilo naterano, a u pismu vaspitačica navodi da su ga upozorili da takvo ponašanje nije u redu, kao i na nepridržavanje pravila i dogovora grupe.


Iako vrtić nije želeo da iznosi detalje o incidentu, najavili su hitan sastanak zaposlenih kako bi utvrdili šta se tačno dogodilo. Takođe, kontaktirana je i policija radi daljeg utvrđivanja činjenica, ali do trenutka objavljivanja vesti, odgovor još uvek nije stigao.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading