DETE U VRTIĆU U SURDULICI PROGUTALO ŽIR I UMRLO! Počinje suđenje vaspitačici koja je bila na smeni!

Autor:

Hronika

29.03.2024

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na osnovu prikupljenih obaveštenja, informacija i dostavljene dokumentacije zdravstvene i prosvetne inspekcije, kao i zapisnika sa obdukcije, tužilaštvo je istragu u vezi smrti dečaka vodilo u pravcu dokazivanja sumnje da je vaspitačica počinila krivično delo.

DETE U VRTIĆU U SURDULICI PROGUTALO ŽIR I UMRLO! Počinje suđenje vaspitačici koja je bila na smeni!

Foto: Shutterstock

Krajem decembra 2022. godine, mali D.Đ. (4) iz Vladičinog Hana preminuo je u UKC Niš nakon što je u vrtiću, pod još uvek nepoznatim okolnostima, progutao žir. Ova tužna vest šokirala je celu zajednicu, a nakon sprovedenog istražnog postupka, podignut je optužni predlog protiv vaspitačice M.S. zbog krivičnog dela napuštanje nemoćnog lica.

Pred Osnovnim sudom u Surdulici za 11. april zakazano je suđenje vaspitačici M.S. iz Vladičinog Hana, koja je bila u smeni u vrtiću kada je četvorogodišnji dečak iz ovog mesta progutao žir, a od posledica gušenja preminuo u toku dana. Ovu informaciju potvrdio je Dragan Nikolić, Osnovni javni tužilac u Vladičinom Hanu.

- Nakon sprovedenog istražnog postupka, podignut je optužni predlog protiv vaspitačice M.S. zbog krivičnog dela napuštanje nemoćnog lica - kaže Nikolić.

Na osnovu prikupljenih obaveštenja, informacija i dostavljene dokumentacije zdravstvene i prosvetne inspekcije, kao i zapisnika sa obdukcije, tužilaštvo je istragu u vezi smrti dečaka vodilo u pravcu dokazivanja sumnje da je vaspitačica počinila krivično delo. Dežurna vaspitačica je suspendovana nakon ovog tragičnog događaja, a javnost sa nestrpljenjem očekuje ishod suđenja.

Ovaj slučaj je podigao veliku prašinu u lokalnoj zajednici, pokazujući koliko je važno obezbediti bezbednost dece u obrazovnim ustanovama i istražiti sve okolnosti koje su dovele do ovakve tragične smrti. Nastavićemo da pratimo ovaj slučaj i izveštavamo o svim daljim razvojima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading