DEVOJČICA ALBANSKOG POREKLA SA KOSOVA MEĐU RANJENIMA U FINSKOJ: Dečak osumnjičen za napad u školi priznao zločin

Autor:

Svet

02.04.2024

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak osumnjičen za napad priznao zločin u školi

DEVOJČICA ALBANSKOG POREKLA SA KOSOVA MEĐU RANJENIMA U FINSKOJ: Dečak osumnjičen za napad u školi priznao zločin

Foto: Tanjug/Lehtikuva via AP/Markku Ulander


Dečak osumnjičen za napad u školi u Finskoj, priznao je zločin u policiji. Napad se dogodio iz vatrenog oružja, a tom prilikom je nažalost poginuo 12-godišnjak, dok su dvoje učenika zadobili teške povrede.

Jedna od dve devojčice koje su ranjene u ovom napadu je Albanka sa Kosova. Ministarstvo spoljnih poslova tzv. Kosova je potvrdilo ovu informaciju, a istu informaciju su potvrdili i roditelji povređene devojčice. Ambasada tzv. Republike Kosovo u Stokholmu je u stalnom kontaktu sa lokalnim vlastima i porodicom povređene devojčice, pružajući im pomoć prema instrukcijama koje je dobilo Ministarstvo spoljnih poslova.

"Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore je preko Ambasade tzv. Republike Kosovo u Stokholmu uspelo da potvrdi od članova porodice da među ranjenima ima i devojčice sa Kosova. Ambasada je u stalnom kontaktu sa lokalnim vlastima i sa porodicom povređene devojčice i ponudila je pomoć prema instrukcijama koje je dobilo Ministarstvo spoljnih poslova", navodi se u odgovoru ministarstva.

U ovom napadu iz vatrenog oružja poginuo je 12-godišnjak, dok je dvoje učenika zadobilo teške povrede.

Dečak koji je osumnjičen da je u školi izveo ovaj napad priznao je zločin u policiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading