ZA NEKOLIKO SEKUNDI NAŠAO SE NA DNU REKE! Jeziva sudbina onih koji su se zatekli u GROTLU PAKLA, još se traga za nestalima nakon pada mosta!

Autor:

Svet

26.03.2024

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolosalni kontejnerski brod "Dali", dug gotovo 300 metara i ploveći pod zastavom Singapura, sudario se sa nosačem mosta, pokrećući lančanu reakciju koja je dovela do brzog urušavanja mosta.

ZA NEKOLIKO SEKUNDI NAŠAO SE NA DNU REKE! Jeziva sudbina onih koji su se zatekli u GROTLU PAKLA, još se traga za nestalima nakon pada mosta!

Foto: twitter/@sentdefender‏

Kolaps mosta u Baltimoru, Merilend, poslao je šok- talase širom sveta nakon što je teretni brod udario u jedan od nosača mosta, što je dovelo do domino efekta i naknadnog uranjanja mosta u reku Patapsko.

Most Frensis Skot Ki, vitalna komponenta interstatalnog auto-putnog sistema, podlegao je udaru usred noći, što je rezultiralo dramatičnim uranjanjem i same konstrukcije i vozila u mutne vode ispod.

Katastrofalni događaj

Kolosalni kontejnerski brod "Dali", dug gotovo 300 metara i ploveći pod zastavom Singapura, sudario se sa nosačem mosta, pokrećući lančanu reakciju koja je dovela do brzog urušavanja mosta. Nastao haos je doveo do toga da kamioni i automobili padnu u reku, pokrenuvši frenetičnu spasilačku operaciju od strane više službi za hitne intervencije. Katastrofa je odnela živote osam osoba, dok tačan broj žrtava ostaje nepoznat dok traje potraga za preživelima, prenosi Vecernji.hr.

Napor spasavanja i prisutne opasnosti

U uslovima ograničene vidljivosti i hladne temperature vode, ronioci su se suočili sa trkom protiv vremena u naporima da pronađu i izvuku potencijalne preživele iz reke. Opasni uslovi su predstavljali dodatnu pretnju od hipotermije, što je dodatno komplikovalo misiju spasavanja. Most sada leži u ruševinama, sa iskrivljenim metalom i betonskim otpacima koji predstavljaju opasne prepreke u posledicama nesreće.

Istraga i pomorska istorija

Dok vlasti istražuju okolnosti oko sudara, vlasnik broda, Synergy Marine Corp, potvrdio je sigurnost cele posade. U međuvremenu, stručnjaci razmatraju različite faktore koji su mogli doprineti incidentu, uključujući mehanički kvar, navigacijsku grešku, kvar generatora ili ljudsku grešku. Zanimljivo je da je brod bio pod komandom lokalnih pilota u vreme sudara, mera koja je trebala da spreči ovakve katastrofe.

Značaj mosta Francis Scott Key

Most dug 2,6 kilometara ima ogroman značaj kao vitalna arterija luke Baltimor i segmenta auto-puta I-95, omogućavajući prolaz oko 11,5 miliona vozila godišnje. Ime je dobio po autoru američke nacionalne himne, most predstavlja simbol nacionalnog nasleđa i ključnu vezu u transportnoj mreži istočne obale.

Dok traje potraga za odgovorima i preživelima, Baltimor i pomorska industrija u celini se suočavaju sa posledicama ovog tragičnog događaja, ističući hitnu potrebu za strogim bezbednosnim merama i budnom nadzoru u oblasti pomorske navigacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading