"VEOMA LOŠA SITUACIJA" Tramp reagovao na odluku Apelacionog suda u Njujorku (VIDEO)

Autor:

Svet

25.03.2024

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova odluka trenutno odlaže mogućnost da tužiteljka Džejms pokuša da zapleni imovinu bivšeg predsednika radi sprovođenja presude protiv njega.

"VEOMA LOŠA SITUACIJA" Tramp reagovao na odluku Apelacionog suda u Njujorku (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Bivši američki predsednik, Donald Tramp, saopštio je danas da će poštovati odluku Apelacionog suda u Njujorku koji mu je dao 10 dana da plati 175 miliona dolara za žalbu na presudu za prevaru, čime je suma koju treba da plati smanjena sa 464 miliona dolara.

- Mi ćemo se pridržavati odluke Apelacionog suda i uplatićemo sumu koja je određena - napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži TruthSocial.

Prošlog meseca, sudija Artur Engoron, presudio je da su Tramp i njegova kompanija nezakonito preuveličavali vrednost svog bogatstva i manipulisali vrednošću imovine kako bi dobili povoljne kredite od banaka i povoljne uslove od osiguravajućih kompanija.

Reagujući na današnju presudu Apelacionog suda, Tramp je kazao da je u Njujorku "veoma loša situacija" kada je reč o vladavini prava.

- Ovo je konfrontacija sudije i onih koji vladaju, iznad njega. Ovo je peti put u ovom slučaju da je oborena presuda sudije Engorona. Njegov kredibilitet je uništen - poručio je Tramp, koji je ujedno i kandidat republikanaca na predsedničkim izborima koji će biti održani u novembru.

Odluka Apelacionog suda je veliki spas za bivšeg predsednika, koji je zajedno sa svojim odraslim sinovima i svojom kompanijom kažnjen sa više od 464 miliona dolara, uključujući kamate, nakon što je sudija, Artur Engoron, utvrdio da su Tramp i njegovi suoptuženici prevarno uvećali vrednost njegove imovine, javlja CNN.

Ova odluka trenutno odlaže mogućnost da tužiteljka Džejms pokuša da zapleni imovinu bivšeg predsednika radi sprovođenja presude protiv njega.

Tramp je optužen u još četiri odvojena slučaja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading