SPAS U POSLEDNJI ČAS: Trampu produžen rok za plaćanje duga, a republikanski kandidat profitirao na još jednoj odluci suda

Autor:

Svet

25.03.2024

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp je optužen u još četiri odvojena slučaja.

SPAS U POSLEDNJI ČAS: Trampu produžen rok za plaćanje duga, a republikanski kandidat profitirao na još jednoj odluci suda

Foto: Tanjug/AP Photo/Meg Kinnard

Apelacioni sud u Njujorku dao je Donaldu Trampu  još 10 dana da uplati svoju obavezu za zadovoljavanje civilne presude zbog prevare i smanjio neophodan iznos na 175 miliona dolara.

To je veliki spas za bivšeg predsednika, koji je zajedno sa svojim odraslim sinovima i svojom kompanijom kažnjen sa više od 464 miliona dolara, uključujući kamate, nakon što je sudija, Artur Engoron, utvrdio da su Tramp i njegovi suoptuženici prevarno uvećali vrednost njegove imovine, javlja CNN.

Ova odluka trenutno odlaže mogućnost da tužiteljka Džejms pokuša da zapleni imovinu bivšeg predsednika radi sprovođenja presude protiv njega.

Tramp se borio da pronađe način da uplati obavezu od 464 miliona dolara, ukupan iznos koji bi mu bio potreban pre odluke Apelacionog suda u ponedeljak.

Podsetimo, sudija, Artur Engoron, prošlog meseca je presudio da su Tramp i njegova kompanija nezakonito preuveličavali vrednost svog bogatstva i manipulisali vrednošću imovine kako bi dobili povoljne kredite od banaka i povoljne uslove od osiguravajućih kompanija.

Tramp je najverovatniji kandidat republikanaca na predsedničkim izborima u novembru, ali se suočava sa finansijskim problemima jer u kampanji prikuplja sredstva.

Tramp je optužen u još četiri odvojena slučaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading