MASAKR U BOLNICI: Izraelci upali na prepad i počistili sve pred sobom

Autor:

Svet

20.03.2024

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska vojska bila je beskopromisna ali ovog puta čini se da je znala šta radi

MASAKR U BOLNICI: Izraelci upali na prepad i počistili sve pred sobom

Foto: Printscreen/https://twitter.com/IDF

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su do sada ubile oko 90 terorista Hamasa u tekućem napadu na bolnicu Al Šifa u gradu Gazi.

IDF navodi da su tokom operacije, koja je počela u ponedeljak ujutru, izraelske snage u utorak eliminisale teroriste i locirale oružje u zoni bolnice, istovremeno sprečavajući nanošenje povreda civilima, pacijentima i medicinskim timovima, preneo je Tajms of Izrael.

IDF ističe da su agenti izraelskih obaveštajnih službi ispitivali u bolničkom kompleksu više od 300 osumnjičenih da su teroristi i da je više od 160 njih odvedeno je u Izrael na dalje ispitivanje.

Izraelska vojska je izvršila prepad na bolnicu nakon što su obaveštajni podaci pokazali da su se operativci Hamasa, uključujući komandante, vratili u kompleks da bi ga koristili kao komandni centar za planiranje napada na Izrael i izraelske trupe u Gazi.

IDF je saopštio i da je napao ulaz u podzemni tunel Hamasa u severnoj Gazi koji je identifikovan nakon što je u utorak ispaljena raketa prema Sderotu u Izraelu, a koja je pala u Gazi.

Izraelska vojska je saopštila i da je napala ćeliju Hamasa od šest ljudi u oblasti Džabalije na severu Gaze.

Izraelci već tri meseca tvrde da se glavni operativci Hamasa lukavo kriju u bolnici Al Šifa, kao i ispod nekih škola i izbegličkih kampova kako ih oni ne bi tu gađali.

Očito je da su Izraelci za bolnice bili u pravu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading