"GLAS ZA NJEGA JE GLAS ZA PUTINA" Hilari Klinton se obratila glasačima Donalda Trampa

Autor:

Svet

13.03.2024

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komentar Hilari Klinton odnosio se na izjavu mađarskog premijera, Viktora Orbana, koji je rekao da je Tramp obećao da neće slati novac Ukrajini ako ponovo postane predsednik.

"GLAS ZA NJEGA JE GLAS ZA PUTINA" Hilari Klinton se obratila glasačima Donalda Trampa

Foto: Tanjug/AP

Bivša američka državna sekretarka, Hilari Klinton, objavila je na društvenim mrežama da oni koji glasaju za bivšeg američkog predsednika, Donalda Trampa, deluju u interesu ruskog predsednika, Vladimira Putina.

- Svakim danom postaje sve jasnije, glas za Trampa je glas za Putinov tim - napisala je Klintonova na društvenoj mreži Iks.

To je njen komentar na izjavu mađarskog premijera, Viktora Orbana, koji je rekao da je Tramp obećao da neće slati novac Ukrajini ako ponovo postane predsednik, a bez SAD Evropa ne bi mogla da finansira sukob, te bi se on završio.

U videu objavljenom na društvenim mrežama, Donald Tramp je rekao da nema vremena za slavlje te se umesto toga fokusirao na pobedu nad Džozefom Bajdenom, kojeg je nazvao "najgorim predsednikom u istoriji SAD".

- Radićemo, dušo, raditi. Zatvorićemo svoje granice. Napravićemo stvari kakve niko pre nije video. I učinit ćemo da ekonomija naše zemlje bude najbolja na svetu - rekao je Tramp.

Podsetimo, predsednik SAD, Džozef Bajden, i bivši predsednik, Donald Tramp, formalno su osigurali predsedniče nominacije Demokratske, odnosno, Republikanske stanke, nakon pobeda na primarnim izborima u Džordžiji, Misisipiju i Vašingtonu, što znači da će se ponovo susresti na predsedničkim izborima u novembru.

Bajden je na stranačkim izborima osvojio više od 1.968 delegata, koliko je bilo potrebno da bi formalno osigurao predsedničku nominaciju demokrata, a Tramp neophodnih 1.215 za republikansku. 

Kandidatura Džozefa Bajdena biće ozvaničena na konvenciji Demokratske stranke u Čikagu u avgustu, a Trampova na konvenciji u Milvokiju u julu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading