"KRIM JE RUSIJA" Taker Karlson ponovo šokurao zapadnu javnost (VIDEO)

Autor:

Svet

12.03.2024

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom.

"KRIM JE RUSIJA" Taker Karlson ponovo šokurao zapadnu javnost (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Krim je postao deo Rusije zahvaljujući demokratskom referendumu, izjavio je američki novinar, Taker Karlson.

- Na Krimu je održan referendum na kojem je velikoj većini građana, 90 odsto ruskog stanovništva Krima, postavljeno pitanje da li žele da budu deo Ukrajine posle prevrata 2014. godine ili deo Rusije. I oni su rekli Rusije. Rekao bih da je to demokratski proces - rekao je Karlson.

Narodni referendum na Krimu i Sevastopolju održan je 16. marta 2014. godine, posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja.

Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije, Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.

Podsetimo, Karlson je 9. februara objavio intervju s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom na svom sajtu, a zatim ga je objavio i na društvenoj mreži X i na Jutjub kanalu.

Intervju je na X-u imao više od 172 miliona, a na Jutjubu više od 10,4 miliona pregleda. Intervju je objavljen i na sajtu Kremlja.

Putin je u intervjuu detaljno objasnio da Moskva ne namerava da napadne zemlje NATO, a pre svega da ne planira da napadne Poljsku i baltičke zemlje, kako na Zapadu pokušavaju da ubede sopstveno stanovništvo.

Ruski lider je naveo i da su zapadne zemlje počele da shvataju da je strateški poraz Rusije u sukobu s Ukrajinom nemoguć i da treba da razmišljaju o svojim daljim potezima. On je dodao da je Rusija spremna za dijalog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading