RUS WI-FI MREŽU PREIMENOVAO U PROUKRAJINSKI SLOGAN: Policija otkrila šta je uradio, a evo kako je posle hapšenja PROŠAO NA SUDU

Autor:

Svet

10.03.2024

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski student želeo je da ovim gestom pokaže da se zalaže za mir i da je protiv politike predsednika Vladimira Putina

RUS WI-FI MREŽU PREIMENOVAO U PROUKRAJINSKI SLOGAN: Policija otkrila šta je uradio, a evo kako je posle hapšenja PROŠAO NA SUDU

Foto: pixabay.com

Ruski student osuđen je na 10 dana zatvora u Moskvi nakon što je svoju wi-fi mrežu preimenovao u proukrajinski slogan, izvijestio je BBC.

Wi-fi mrežu nazvao "Slava Ukrajini!"

Student je uhapšen u sredu ujutro u Moskvi, nakon što je policijski službenik prijavio naziv mreže vlastima.

Moskovski sud proglasio ga je prošlog četvrtka krivim za isticanje "simbola ekstremističkih organizacija".

Od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini mnogi mladi Rusi osuđeni su na zatvorske ili novčane kazne zbog kritikovanja rata ili podrške Ukrajini.

Prema sudskim dokumentima, policajci su pregledali njegovu sobu unutar studentskog doma i pronašli njegov laptop i wi-fi ruter.

Sud je rekao da je koristio mrežu za "promociju slogana 'Slava Ukrajini!' neograničenom broju korisnika unutar wi-fi dometa". Ruter je policija zaplenila, saopštio je BBC.

"Slava Ukrajini" postala je poklič za okupljanje pristalica Ukrajine i redovno se čuje kako se peva tokom protesta protiv sveobuhvatne ruske invazije, koja je pokrenuta 24. februara 2022. godine.

Što se fronta tiče, ukrajinski dron je pao i zapalio se jutros na teritoriji naftnog skladišta u Kurskoj oblasti, saopštio je gubernator Roman Starovojt.

On je u objavi na Telegramu naveo da u Kurskoj oblasti dejstvuju ruski PVO sistemi i da su hitne službe izašle na lice mesta, prenosi list Izvestija.

Starovojt je prethodno izjavio da je jedna žena poginula, a da je njen suprug povređen u požaru koji je izbio u stambenom objektu nakon ukrajinskog granatiranja sela Kulbaki u Kurskoj oblasti. Selo je delimično bez električne energije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading