NEGIRAO SILOVANJE OD PRE TRI DECENIJE, IZJAVIO DA "NIJE NJEGOV TIP": Tramp platio MILIONSKU kauciju

Autor:

Svet

09.03.2024

06:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I. Džin Kerol neće preuzeti iznos odštete tokom trajanja žalbe koju je Tramp podneo.

NEGIRAO SILOVANJE OD PRE TRI DECENIJE, IZJAVIO DA "NIJE NJEGOV TIP": Tramp platio MILIONSKU kauciju

Foto: Credit: BRENDAN MCDERMID / UPI / Profimedia

Bivši američki predsednik Donald Tramp položio je kauciju od 91,63 miliona dolara kako bi podneo žalbe na presudu za klevetu u slučaju I. Džin Kerol. Ova presuda je usledila nakon optužbi novinarke da ju je Tramp silovao pre skoro tri decenije. Sud u Njujorku je naložio Trampu da isplati 83,3 miliona dolara odštete I. Džin Kerol, koja tvrdi da je Tramp uništio njen ugled kao ugledne novinarke.

Presuda za klevetu i visina odštete

U januaru je savezna porota dodelila I. Džin Kerol 83,3 miliona dolara odštete kao rezultat Trampovih klevetničkih izjava. Tramp je negirao optužbe, čak i izjavivši da Kerol nije "njegov tip" i optužujući je da je izmislila optužbe kako bi povećala prodaju svoje knjige. Visina odštete koju je naložio sud je izuzetno visoka, što je privuklo pažnju javnosti i izazvalo polemike o ovom slučaju.

Kerol neće preuzeti svotu tokom trajanja žalbe

I. Džin Kerol neće preuzeti iznos odštete tokom trajanja žalbe koju je Tramp podneo. Ovaj potez ukazuje na to da će se pravna bitka između Trampa i Kerol nastaviti, a konačni ishod ostaje neizvestan.

Ova presuda i visoka odšteta nastavljaju da izazivaju interesovanje javnosti i postavljaju pitanja o odnosu moći, pravdi i slobodi medija u okviru američkog pravnog sistema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading