DEMONSTRANTI U MEKSIKU UPALI PREDSEDNIČKU PALATU: Razvalili vrata dok je predsednik držao konferenciju za novinare (FOTO+VIDEO)

Autor:

Svet

06.03.2024

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako bi sprečila dalje probijanje demonstranata u zgradu, policija je morala da upotrebi suzavac kako bi rasterala grupu i postavila barijere unutar palate.

DEMONSTRANTI U MEKSIKU UPALI PREDSEDNIČKU PALATU: Razvalili vrata dok je predsednik držao konferenciju za novinare (FOTO+VIDEO)

Foto: Profimedia

Današnji protesti u Meksiku povodom nestanka 43 studenta 2014. godine izazvali su pravu dramu kada je grupa demonstranata uspela da provali u predsedničku palatu te zemlje.

Prema izveštaju Rojtersa, demonstranti su belim pik-apom razvalili vrata dok je predsednik Meksika, Andres Manuel Lopez Obrador, održavao konferenciju za novinare unutar palate.

 

 

Kako bi sprečila dalje probijanje demonstranata u zgradu, policija je morala da upotrebi suzavac kako bi rasterala grupu i postavila barijere unutar palate. Mediji su izvestili da se ne zna da li i dalje ima demonstranata unutar zgrade, dok je predsednik Lopez Obrador izjavio da neće gušiti proteste i da će vlada nastaviti sa istraživanjem slučaja nestanka studenata.

 

 

Ovaj dramatičan incident jasno pokazuje duboku frustraciju i bes meksičkog naroda povodom neefikasnog rešavanja slučaja nestanka 43 studenata pre šest godina. Demonstranti su očigledno odlučni da istraju u zahtevu za pravdom i odgovornošću vlasti.

 

 

Nestanak 43 studenata 2014. godine je slučaj koji je potresao Meksiko i izazvao talas nezadovoljstva širom zemlje. Ova tragedija je podsetnik na ozbiljne probleme bezbednosti i pravde sa kojima se Meksiko suočava, a porodice nestalih studenata i dalje traže istinu i odgovornost za ovaj užasan događaj.


Izjava predsednika Lopeza Obradora da neće gušiti proteste, kao i obećanje da će vlada nastaviti sa istraživanjem slučaja, predstavljaju važan korak ka pronalaženju pravde i istine za nestale studente. Ipak, demonstranti su jasno stavili do znanja da neće odustati dok se ne pronađu odgovorni za ovaj tragičan događaj.

Današnji dramatični događaji u Meksiku jasno pokazuju duboku frustraciju i očaj meksičkog naroda povodom neefikasnog rešavanja slučaja nestanka studenata. Dok predsednik Lopez Obrador obećava nastavak istrage, jasno je da će pritisak javnosti i dalje biti prisutan sve dok se ne pronađu odgovorni za ovu tragičnu situaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading