DRAMA NA ULICAMA GRADA, DRŽAVNA BEZBEDNOST NA STAKLENIM NOŽICAMA! Dva kandidata za gradonačelnika UBIJENI u roku od nekoliko sati!

Autor:

Svet

27.02.2024

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nasilje dolazi neposredno pred parlamentarne izbore zakazane za 2. jun ove godine, čime se postavlja ozbiljno pitanje bezbednosti tokom izbornog procesa.

DRAMA NA ULICAMA GRADA, DRŽAVNA BEZBEDNOST NA STAKLENIM NOŽICAMA! Dva kandidata za gradonačelnika UBIJENI u roku od nekoliko sati!

Foto: www.profimedia.rs

Meksiko se suočava sa ozbiljnim izazovima kada je u pitanju političko nasilje, a nedavno ubistvo dva kandidata za gradonačelnika u gradu Maravatio samo je još jedan pokazatelj ovog zabrinjavajućeg trenda.

Kandidati Armando Perez i Migel Anhel Zavala pronađeni su mrtvi u svojim automobilima, što je izazvalo oštru osudu i zabrinutost lokalnih i nacionalnih vlasti, prenosi AP.

Reakcije političkih lidera

Vođa Nacionalne akcije, Marko Kortes, izrazio je duboku zabrinutost povodom ovog događaja, istakavši da on pokazuje ozbiljan nivo nasilja i nedostatak bezbednosti koji preovladava uoči predstojećih izbora. Iz stranke Morena stigla je osuda ubistva Zavale, opisujući ga kao "kukavički i za osudu".

Politika i nasilje pred izbore

Ovo nasilje dolazi neposredno pred parlamentarne izbore zakazane za 2. jun ove godine, čime se postavlja ozbiljno pitanje bezbednosti tokom izbornog procesa. Predizborna kampanja trebalo bi da zvanično počne 1. marta, ali ovaj događaj baca senku sumnje na bezbednost političkih kandidata i samog izbornog procesa.

Zabrinutost građana

Nasilje nad političkim kandidatima dodatno povećava zabrinutost građana Meksika u vezi sa bezbednošću i stanjem vladavine prava u zemlji, te postavlja pitanje o održavanju fer i slobodnih izbora.


Ovo ubistvo, kao i širi kontekst političkog nasilja, predstavlja ozbiljan izazov za vlasti Meksika i zahteva hitne mere kako bi se osigurala bezbednost i integritet izbornog procesa.

(AP)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading