"SVE ŠTO NIJE MOGLO DA POBEGNE, SADA JE STARO GVOŽĐE" Krah ruske ofanzive na Liman, koristili poznato kinesko borbeno vozilo (VIDEO)

Autor:

Svet

06.03.2024

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski vojni kanal precizira da se na snimku vide terenska vozila "Desertkros-1000-3" koja su ruske snage počeli da koriste 2023. godine.

"SVE ŠTO NIJE MOGLO DA POBEGNE, SADA JE STARO GVOŽĐE" Krah ruske ofanzive na Liman, koristili poznato kinesko borbeno vozilo (VIDEO)

Foto: X/Javi_DarkOSINT/Printscreen

Ruske snage koristile su kineska terenska vozila za juriš na ukrajinske položaje na frontu kod Limana.

Ukrajinska 60. odvojena mehanizovana brigada saopštila je da je odbila veliki ruski napad na limanskom frontu koji se sastojao od tri talasa.

- Rusi su za napad koristili tenkove i borbena vozila pešadije, ali i kineska kola za golf. Sve što nije moglo da pobegne sada je staro gvožđe na našem tlu - saopštila je brigada.

Na snimku se vidi da su Ukrajinci dronovima i artiljerijom razbili kolonu koja se približavala njihovim položajima.

Ukrajinski vojni kanal precizira da se na snimku vide terenska vozila "Desertkros-1000-3" koja su ruske snage počeli da koriste 2023. godine.

Proizvodi ih kineska kompanija Šandong Odes Indastri.

Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da je 2023. godine vojsci isporučeno 530 vozila, dok bi ugovor za kupovinu još oko 1.600 jedinica trebalo da bude uskoro potpisan.

Cena vozila iznosi od 17.000 do 23.000 dolara zavisno od opreme.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading