UDARALI SU NAM GLAVE O ZID I URINIRALI PO NAMA: Užasna svedočanstva Palestinki koje je izraelska vojska zarobila

Autor:

Svet

03.03.2024

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odnos pripadnika dva naroda otišao je u negativnom smislu dalje nego što bi trebalo

UDARALI SU NAM GLAVE O ZID I URINIRALI PO NAMA: Užasna svedočanstva Palestinki koje je izraelska vojska zarobila

Foto: Printscreen/https://twitter.com/c9011cv

Mnogi dobri poznavatelji dešavanja u svetu i odnosa pojedinih naroda mesecima unazad tvrde kako ne postoje dva koja se više mrze od Izraela i Palestine.

Niko nikad neće utvrditi da li je to istina ili ne, ali ono što se dešava u Pojasu Gaze počevši od 7. oktobra i napada Hamasa na Izraelce i strance na muzičkom festivalu, a onda i osveta izraelske vojske po Gazi zaista pokazuje da tu ima nešto više među njima.

Nakon više od pet meseci izraelskog napada na Pojas Gaze javlja se sve više svedočanstava žena koje su izraelske snage zarobile i koje su bile izložene mučenjima i nehumanom postupanju.

Jedna od žena koja se usudila da svedoči je Nabela. Ona je mislila da je škola Ujedinjenih nacija u gradu Gazi sigurno utočište. Zatim je stigla izraelska vojska, piše Euronews.

"Vojnici su upali u mesto, naredili muškarcima da se svuku i odvukli nas u džamiju na pretres do gole kože", rekla je.

Tako je počelo šest nedelja u izraelskom pritvoru za koje Palestinka kaže da je uključivalo premlaćivanja i ispitivanja.

“Vojnici su bili vrlo oštri, tukli su nas i vrištali na nas na hebrejskom. Ako bismo podigli glavu ili nešto izgovorili, tukli su nas po glavi", rekla je 39-godišnjakinja iz grada Gaze, koja je progovorila pod uslovom da se njeno prezime ne koristi zbog straha od hapšenja.

Jedna žena iz Gaze koja je takođe svedočila pod okriljem anonimnosti, rekla je novinskoj agenciji AP da su joj izraelske snage naredile da poljubi izraelsku zastavu pre nego što je premještena u izraelski zatvor Damon.

Kada je odbila, vojnik ju je zgrabio za kosu i licem joj udario u zid.

Druga žena, čije je ime zaštićeno, rekla je da su po njoj urinirali čuvari u zatvoru Ketziot u južnom Izraelu.

Takođe je potvrdila da je bilo svlačenja žena do gole kože gde su ih stražari terali da stoje blizu jedne drugima i gurali su im naprave za pretraživanje u zadnjice.

Grupe za ljudska prava kažu da Izrael čini da brojni Palestinci nestanu, pritvara ih bez optužnice ili suđenja i ne otkriva porodici ili advokatima gde ih drže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading