"DOŠLO JE DO NAMERNE SABOTAŽE" Članica EU otkriva pozadinu napada na gasovodima Severnog toka, ali istovremeno donosi i šok odluku (VIDEO)

Autor:

Svet

26.02.2024

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Danskoj nisu našli dovoljno osnova za pokretanje krivičnog postupka u vezi sa gasovodima Severni tok.

"DOŠLO JE DO NAMERNE SABOTAŽE" Članica EU otkriva pozadinu napada na gasovodima Severnog toka, ali istovremeno donosi i šok odluku (VIDEO)

Foto: Bernd Wuestneck/dpa via AP

Danska policija obustavila je istragu eksplozija na gasovodima Severni tok 1 i Severni tok 2, a vlasti te zemlje zaključile su da je došlo do namerne sabotaže na gasovodima, navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu bezbednosnih organa Danske.

- Policija Kopenhagena donela je odluku da završi istragu eksplozija na Severnim tokovima. Istraga je navela vlasti na zaključak da je došlo do namerne sabotaže na gasovodima - saopštila je policija.

Kako se navodi, u Danskoj nisu našli dovoljno osnova za pokretanje krivičnog postupka u vezi sa gasovodima Severni tok.

Podsećamo, švedski tužilac, Mats Jungvist, početkom februara saopštio je da se obustavlja istraga u slučaju eksplozija na gasovodima Severni tok 1 i Severni tok 2, pošto ne spada u nadležnost te zemlje. Kako je istakao, istragu će nastaviti Nemačka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading