SVET JE NA IVICI TREĆEG SVETSKOG RATA: Jezivo predviđanje predsednika zemlje

Autor:

Svet

20.02.2024

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova država od prvog dana sukoba u Ukrajini nalazi se pod lupom sveta

SVET JE NA IVICI TREĆEG SVETSKOG RATA: Jezivo predviđanje predsednika zemlje

Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je zabrinutost sveta zbog mogućeg Trećeg svetskog rata potpuno legitimna stvar.

Rukovodstvo Belorusije jača planove kako bi bili "spremni što je više moguće" za buduću konfrontaciju.

"Svet je ponovo došao na ivicu provalije", rekao je lider Belorusije Aleksandar Lukašenko u utorak tokom sastanka sa visokim zvaničnicima u glavnom gradu zemlje, Minsku.

"Moramo biti spremni koliko god je to moguće da neutrališemo rizike i pretnje", rekao je on u izjavi koju je prenela državna novinska agencija BelTA.

"Postoji osnova za zabrinutost zbog trećeg svetskog rata", dodao je on. Rat u Ukrajini, koji ove nedelje puni drugu godinu, pojačao je globalni strah od šireg sukoba koji će se preliti preko ukrajinskih granica, prenosi Newsweek.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenko

Konflikt koji je u toku najveći je u Evropi od Drugog svetskog rata, a pozivanje na moguću upotrebu nuklearnog oružja pojačalo je zabrinutost u vreme kada se drugi sukobi rasplamsavaju širom sveta.

"Želeo bih da okarakterišem sadašnju fazu civilizacijske konfrontacije između Istoka i Zapada na sledeći način: maske su potpuno pale", rekao je danas Lukašenko.

"Moramo da priznamo koliko je situacija ozbiljna", zaključio je on.

Belorusija je otvoreno od prvog dana sukoba Rusije i Ukrajine na strani zemlje koju predvodi Vladimir Putin.

Zbog toga je Belorusija nemali broj puta u 2023. godini bila na ivici konflikta sa zemljama u okruženju i svaki potez klasifikovao se kao moguća provokacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading