RUSIJA ME NEĆE ZASTRAŠITI PRETNJAMA ZA HAPŠENJE! Oglasila se premijerka Estonije!

Autor:

Svet

18.02.2024

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska policija stavila je premijerku Estonije Kaju Kalas, kao i nekoliko drugih baltičkih političara, na poternicu 13. februara zbog navodnog uništavanja spomenika iz sovjetskog doba.

RUSIJA ME NEĆE ZASTRAŠITI PRETNJAMA ZA HAPŠENJE! Oglasila se premijerka Estonije!

Foto: Tanjug/AP

Premijerka Estonije Kaja Kalas odbila je da bude zastrašena nalogom za njeno hapšenje koji je izdala Rusija. Ona je istakla da potez Moskve predstavlja pokušaj zastrašivanja, navodeći da postoji spekulacija da bi mogla da dobije visok položaj u EU nakon izbora za Evropski parlament u junu.

- Neću dozvoliti da me to zastraši i natera da se uzdržim od odluka koje bih inače donela - rekla je premijerka za Rojters na marginama Minhenske bezbednosne konferencije.

Ruski nalog za hapšenje političara iz baltičkih zemalja

Ruska policija stavila je premijerku Estonije Kaju Kalas, kao i nekoliko drugih baltičkih političara, na poternicu 13. februara zbog navodnog uništavanja spomenika iz sovjetskog doba. Ovaj potez Rusije izazvao je međunarodnu pažnju i postao predmet rasprave na političkoj sceni.

Spekulacije o budućem položaju u EU

Spekulacije o mogućem izboru Kaje Kalas za šeficu diplomatije EU nakon izbora za Evropski parlament dodatno su pojačale tenzije između Estonije i Rusije. Očigledno je da postoji politička dimenzija iza naredbe za hapšenje, a premijerka je odlučno istakla da neće dozvoliti da je to zastraši.


Kaja Kalas je snažno reagovala na ovu situaciju i njena izjava na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji jasno pokazuje njenu odlučnost da se suprotstavi pritiscima i zastrašivanju.

(Rojters)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading