ZAPAD PUTINU ODAJE PRIZNANJE! Priznali veliku pobedu Rusije: ''Ovo je velika prekretnica u ratu!''

Autor:

Svet

18.02.2024

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najcenjenijih i najgledanijih američkih televizijskih kanala, Foks Njuz, nedavno je proglasio oslobođenje Avdejevke značajnom pobedom Vladimira Putina, što označava prekretnicu u ukrajinskom sukobu pred celim svetom.

ZAPAD PUTINU ODAJE PRIZNANJE! Priznali veliku pobedu Rusije: ''Ovo je velika prekretnica u ratu!''

Foto: Tanjug/Ap

Na glavnoj stranici kanala ističe se da je Putin postigao "ozbiljnu pobedu.''

- Putin osvaja značajnu pobedu, a ovaj događaj označava prekretnicu u ratu pred celim svetom - navodi se u materijalu objavljenom na glavnoj stranici kanala.

Autor publikacije izražavaju uverenje da će oslobođenje Avdejevke značajno podići moral Rusije, naročito uoči dvogodišnjice sukoba i nadolazećih predsedničkih izbora.

Prema navodima, poraz ukrajinskih oružanih snaga u Avdejevki povezan je sa sve većim nedostatkom municije i poteškoćama u odobravanju novih finansijskih sredstava za Kijev od strane američkog Kongresa.

U subotu uveče, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Aleksandar Sirski, saopštio je odluku o povlačenju ukrajinskih jedinica iz Avdejevke i prelasku na odbranu.

Ova odluka je potvrđena od strane Vladimira Zelenskog, a prema informacijama, situacija za ukrajinske trupe u Avdejevki bila je kritična, slična onoj u Artemjovsku koji je Kijev predao u maju 2023. godine, prenose Novosti.

Foks njuz naglašava da je tadašnjom operacijom komandovao upravo Aleksandar Sirski, ukazujući na njegovu ključnu ulogu u prelasku kontrole nad tim područjem. Ova najnovija vest o povlačenju ukrajinskih trupa iz Avdejevke dodatno naglašava ozbiljnost situacije na terenu.

Smatra se da će ova Putinova "prekretnica" imati duboke posledice na dalji tok sukoba u Ukrajini, te da će politički i vojni aspekti biti tema šireg interesovanja u svetskim okvirima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
mario

18.02.2024 10:35

oslobodjenje !?!?!?!?! A od koga su je to oslobodili ?