JEDINI ČOVEK KOGA PUTIN NIKADA NIJE NAZVAO PO IMENU! Evo zašto predsednik Rusije nije mogao OČIMA DA VIDI preminulog Alekseja Navaljnog

Autor:

Svet

16.02.2024

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vodeći zapadni mediji u prvim tekstovima posle iznenadne smrti opozicionara ističu koliko ga je mrzeo predsednik Rusije

JEDINI ČOVEK KOGA PUTIN NIKADA NIJE NAZVAO PO IMENU! Evo zašto predsednik Rusije nije mogao OČIMA DA VIDI preminulog Alekseja Navaljnog

Foto: Tanjug/Ap

Lider ruske opozicije Aleksej Navaljni preminuo je u strogo čuvanoj kaznenoj koloniji broj 3 u Jamalo-Nenečkom autonomnom okrugu, u zatvoru poznatijem kao "Polarni vuk".

Znajući da ruska vlast u "Polarnog vuka" šalje samo one zatvorenike koje više ne želi u životu da vidi i čuje, vodeći zapadni mediji ističu da nije slučajno što je baš Aleksej Navaljni poslat tamo.

"Poslednjih šest godina Aleksej Navaljni bio je trn u oku Vladimiru Putinu koji nije mogao očima da ga vidi. Zato je i poslat u taj zatvor", piše Sky news.

Gardijan ističe da je Navaljni poslednjih šest godina bio jedini pravi protivnik Putinu i da je lider Rusije činio sve da ga ukloni sa scene.

"Navaljni je bio jedini političar čije ime Putin nikada, ali nikada u javnosti nije želeo da ga izgovori", ističe Gardijan.

Aleksej Navaljni bio je jedini opozicionar koji je bio u stanju da na ulice izvede više desetina hiljada nezadovoljnih Rusa.

"Bio je tvrdoglav, sarkastičan, veoma harizmatičan i uvek sa zagonetnim osmehom na licu. Imao je sjajan smisao za humor", piše Sky news o Navaljnom.

Moskva se oglasila posle smrti Navaljnog. Portparol Dmitrij Peskov rekao je da je na medicinskom osoblju da utvrdi razlog njegove smrti.

Navaljni se u 2024. godini prvi i jedini put javno obratio putem video poziva otkako je premešten u arktičku kaznenu koloniju.

U razgovoru sa novinarima, delovalo je da je Navaljni dobro raspoložen.

Našalio se da još nije primio pisma za Božić zato što je "prilično daleko".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading