STRUČNJAK ZA GOVOR TELA OTKRIVA, PUTINA ODALI PRSTI: ''Nekoliko puta je podigao oba kažiprsta - nema sumnje, to znači''...

Autor:

Svet

09.02.2024

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Putin je u nekoliko situacija tokom razgovora podigao oba kažiprsta, čime se naglašava autoritet i moć'', rekla je Džudi Džejms stručnjak za govor tela.

STRUČNJAK ZA GOVOR TELA OTKRIVA, PUTINA ODALI PRSTI: ''Nekoliko puta je podigao oba kažiprsta - nema sumnje, to znači''...

Foto: Credit: Gavriil Grigorov / Sputnik / Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je sa američkim TV voditeljem Takerom Karlsonom, što je bio njegov prvi intervju za zapadne medije otkako je Rusija započela invaziju na Ukrajinu.

Putinov intervju, u kojem je rekao da Rusija ne želi nikakvo širenje rata koji je trenutno u granicama Ukrajine, praćen je širom sveta, a danas ga analiziraju vodeći svetski mediji.

Stručnjak za govor tela Džudi Džejms rekla je američkom izdanju Dejli ekspresa da je Putin više puta isticao svoj autoritet tokom intervjua. U nekoliko situacija tokom razgovora Putin je podigao oba kažiprsta, što je isticanje autoriteta i moći“, rekla je Džejms.

Džejms je takođe primetila da se Putinovo držanje promenilo tokom razgovora, od izraza zadovoljstva do ozbiljnosti kako se bližio kraj razgovora. Posebno je istakla njegov gest kada je s ponosom govorio o hipersoničnim sistemima i ruskim tehnološkim dostignućima.

Bilo je trenutaka u kojima je Putin uživao, vidimo to iz pozicije njegovog torza. On se širio i „naduvao“ govoreći o ruskim hipersoničnim raketama „koje su moćnije od bilo koje druge – tvrdi Džejms.

Pored toga, Džejms je uporedila Putinov govor tela sa reakcijom Takera Karlsona.

Karlson je u početku delovao opušteno, ali se postepeno uozbiljio kako je Putin nastavio svoje izlaganje. Na početku, primećuje Džejms, Putin je dao ton za razgovor, pitajući Karlsona da li će ozbiljno razgovarati ili želi ''šou''. Ovo je postavilo scenu za restriktivni ton razgovora koji je usledio.

U nastavku intervjua, Putin je preuzeo kontrolu nad razgovorom, predstavljajući revizionistički istorijski narativ o Rusiji i Ukrajini, dok je Karlson uglavnom slušao bez intervencije, prenosi Večernji list.

- Nema sumnje da je dominirao ovim intervjuom - slaže se ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading