NAPAD NA STANICU, UBIJENO 10 POLICAJACA: Horor na ulici, snajperisti su ih "OVERAVALI" jednog po jednog

Autor:

Svet

05.02.2024

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prava je sreća kako niko od građana i prolaznika nije takođe pogođen

NAPAD NA STANICU, UBIJENO 10 POLICAJACA: Horor na ulici, snajperisti su ih "OVERAVALI" jednog po jednog

Foto: Shutterstock

Najmanje 10 policajaca je poginulo i šestoro povređeno u napadu militanata na policijsku stanicu na severozapadu Pakistana.

U napadu koji se dogodi tri sata posle ponoći po lokalnom vremenu, militanti su prvo snajperom gađali policajce, a potom ušli u policijsku stanicu, rekao je zamenik načelnika policije u Drabanu, Malik Anes al Hasan.

"Po ulasku u zgradu policijske stanice, teroristi su koristili ručne bombe od kojih je više policajaca stradalo", dodao je zamenik načelnika policije.

Najmanje 23 vojnika su na sličan način ubijena u decembru prošle godine, podseća Rojters, kada je šest bombaša samoubica detoniralo eksploziv u kamionu kojima su ušli u vojni kamp, postavljen u kompleksu policijske stanice na severozapadu Pakistana.

U Pakistanu su, posebno od 2022. godine, kada je propao prekid vatre između pakistanskih talibana i vlade Pakistana, napadi islamističkih militanata ponovo oživeli.

Kako piše Rojters, nasilje je poslednjih nekoliko dana dodatno eskaliralo u toj južnoazijskoj naciji uoči nacionalnih izbora koji će se održati u četvrtak, 8. februara.

Pakistan je s druge strane, uspeo da posle sukoba u najavi sa Iranom primiri strasti i njegova podrška iz komšiluka mogla bi mnogo da mu znači čak i u slučaju daljih napada islamističkih militanata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading