BIVŠI PREMIJER OSUĐEN NA 10 GODINA ZATVORA: Narod zaprepašćen odlukom suda, evo gde je napravio NAJVEĆU GREŠKU u životu

Autor:

Svet

30.01.2024

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud ga je bez imalo dvoumljenja proglasio krivim

BIVŠI PREMIJER OSUĐEN NA 10 GODINA ZATVORA: Narod zaprepašćen odlukom suda, evo gde je napravio NAJVEĆU GREŠKU u životu

Foto: shutterstock

Pakistanski sud osudio je bivšeg premijera Imrana Kana i jednog od njegovih stranačkih zamenika na po 10 godina zatvora.

Sud ih je proglasio krivim za odavanje službene tajne, prenosi AP.

Kan, koji je zbačen nakon izglasavanja nepoverenja u parlamentu u aprilu 2022. godine, trenutno služi trogodišnju zatvorsku kaznu zbog korupcije.

Najnovija odluka suda izrečena je uoči parlamentarnih izbora u Pakistanu, koji se održavaju 8. februara.

Sudeći prema reakcijama korisnika društvenih mreža u Pakistanu, ovakva odluka suda nije bila očekivana i nije naišla na podršku i odobravanje.

"Ovo je prestrogo. Nije trebalo da bude toliko sad u zatvoru. Sud nikad ne komentarišem, ali Kan je naš bivši premijer", napisao je Mohamed Belek na mreži X.

Republika

Foto: youtube.com/guardian news

Imran Kan

Presuda bivšem premijeru Imranu Kanu u senci je naglog otopljavanja odnosa Pakistana i Irana posle "nesporazuma" i međusobne razmene raketnih udara.

Pakistan i Iran potvrdili su danas da uzajamno poštuju suverenitet i teritorijalni integritet. 

Potvrdili su i da su rešeni da poprave međudržavne odnose nakon razmene raketnih udara.

Privremeni ministar inostranih poslova Pakistana Džalil Abas Džilani, rekao je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim iranskim kolegom Hoseinom Amirom Abdolahianom, da su "komšije u stanju da prilično brzo razreše nesporazume", prenosi Rojters.

Dve zemlje su se takođe složile da se bore protiv terorizma u nestabilnim područjima i ublaže uzajamnu zabrinutost rekao je Džilani.

Abdolahian je rekao da dve zemlje imaju dobre odnose i podsetio da nikada nije bilo teritorijalnih sporova ili ratova između Irana i Pakistana. Iranski predsednik Ebrahim Raisi će uskoro posetiti Pakistan, dodao je Abdolahian. Sastanak je održan u glavnom gradu Pakistana Islamabadu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading