REVOLUCIONARNA VAKCINA PROTIV RAKA! Muškarac sa neizlečivim rakom postao prva osoba koja je primila vakcinu!

Autor:

Svet

04.02.2024

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Revolicionarna eksperimentalna vakcina protiv raka kože

REVOLUCIONARNA VAKCINA PROTIV RAKA!  Muškarac sa neizlečivim rakom postao prva osoba koja je primila vakcinu!

Foto: Tanjug/AP

Vakcina protiv korone izazvala ozbiljne sukobe među farmaceutskim konkurentima


Muškarac star 81 godinu postao je prva osoba koja je primila eksperimentalnu vakcinu protiv neizlečivog raka kože, koju je razvila kompanija Moderna. Osećaj da može da doprinese nečemu što može da pomogne mnogim ljudima naveo ga je da učestvuje u ovom koraku napretka u medicini.

Genetski RNK materijal koji oponaša markere raka

Ubrizgani genetski RNK materijal, kako navode britanski mediji, oponaša markere pronađene na ćelijama raka i pokreće organizam da se bori protiv njih. Ovo otvara nove mogućnosti u borbi protiv raka i može promeniti pristup lečenju ove opake bolesti.

Trogodišnje globalno ispitivanje

Doktor David Pinato i njegov tim na Imperial koledžu NHS u Londonu trenutno testiraju da li je vakcina dovoljno bezbedna za trogodišnje globalno ispitivanje. Nadaju se da će prvo moći da leče rak kože i pluća, a zatim se proširiti na druge tumore, poput raka creva ili dojke.

Potencijalno manje toksične i preciznije terapije

Doktor Кajl Holen iz Moderne izjavio je da su istraživači uzbuđeni zbog ranih rezultata, te da se nadaju da će vakcina doneti novo doba lečenja raka. Profesor Piter Džonson, direktor NHS za rak, takođe smatra da bi vakcine protiv raka mogle biti revolucionarne, pružajući efikasnije i manje toksične terapije.

Potencijal za spasavanje života širom sveta

Sekretarka za zdravstvo Viktorija Atkins ističe da vakcina ima potencijal da spase živote, pružajući revolucionarni način lečenja strašne bolesti. Ispitivanje će trajati tri godine i uključiće pacijente širom sveta, otvarajući nadu za hiljade ljudi koji se bore sa ovom bolešću. Očekuje se da će vakcina protiv raka doneti novo doba lečenja ove opake bolesti.

(Sun)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading