NAŠ ODGOVOR ĆE POTRAJATI NEKO VREME: Amerikanci otkrili kako će se OSVETITI ubicama tri vojnika u Jordanu, Bajden se pred izbore hvata za SLAMKU SPASA

Autor:

Svet

30.01.2024

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očigledno je da administraciji predsednika Džoa Bajdena jedino ide u prilog kada se ratuje

NAŠ ODGOVOR ĆE POTRAJATI NEKO VREME: Amerikanci otkrili kako će se OSVETITI ubicama tri vojnika u Jordanu, Bajden se pred izbore hvata za SLAMKU SPASA

Foto: Shutterstock

Državni sekretar SAD Entoni Blinken izjavio je da će odgovor SAD na napad na bazu u Jordanu, u kojem su poginula trojica, a ranjeno više od 40 američkih vojnika, biti "na više nivoa, u fazama i potrajaće neko vreme".

"Želimo da sprečimo da se ovaj konflikt proširi, tako da nameravamo da uradimo dve stvari - da se zauzmemo za naše ljude kada su napadnuti, ali u isto vreme i da sprečimo da se konflikt proširi", poručio je Blinken, preneo je Si-En-En.

Dodao je da Vašington ulaže sve napore da spreči eksalaciju.

Do napada dronom na američku bazu na granici Jordana i Sirije došlo je u subotu uveče, a odgovornost za napad preuzeo je Islamski otpor u Iraku, "krovna" grupa nekoliko naoružanih militantnih iračkih frakcija koje podržava Iran.

Predsednik SAD Džozef Bajden znao je da će morati da odgovori na ovakvo ubistvo iz vazduha, ali nije u prvi mah imao jasnu strategiju kako, najviše zbog svoje trenutne pozicije u državi pred novembarske izbore.

Bajdenova popularnost u narodu je prema poslednjim anketama na najnižem nivou otkako je predsednik a većini Amerikanaca dosta je ratova.

To zna kandidat republikanaca Donald Tramp koji sve češće u govorima naglašava da je on isključivo za mir te da će ako on dođe na mesto Bajdena gledati da SAD više nigde ne budu vojno aktivne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading