UŽAS! SKIJANJE KOJE MONIKA NIKADA NEĆE ZABORAVITI: Provela 15 sati u gondoli na debelom minusu: ''Očajnički sam vrištala, dok nisam izgubila glas!"

Autor:

Svet

29.01.2024

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Nisam imala ni telefon, ni baterijsku lampu, ni bilo šta'', rekla je Lasova. Ostala je tako 'zarobljena' na visini i hladnoći, a pažnju je pokušala privući vrištanjem, ali niko je nije čuo. Dodala je da je vrištala dok nije izgubila glas.

UŽAS! SKIJANJE KOJE MONIKA NIKADA NEĆE ZABORAVITI: Provela 15 sati u gondoli na debelom minusu: ''Očajnički sam vrištala, dok nisam izgubila glas!"

Foto: shutterstock

Kada je Monika Laso otišla na skijanje sa drugaricama, nije ni slutila da će noć provesti "zarobljena" visoko iznad snežnog tla u ledenoj gondoli, na temperaturama ispod nule.

Oko 17 časova otišla je do žičare jer je bila preumorna za još jedan spust niz padinu. Međutim, nikao nije očekivala ono što se dogodilo.

Samo nekoliko minuta nakon što se popela u gondolu i počela da se spušta prema dolini, žičara je neočekivano stala, prenosi KCRA.

- Nisam imala ni telefon, ni baterijsku lampu, ni bilo šta - rekla je Lasova. Tako je bila 'zarobljena' na visini i hladnoći, pokušavajući da privuče pažnju vriskom, ali je niko nije čuo.

- Vrištala sam dok nisam izgubila glas - rekla je.

Ona je tako noć provela visoko iznad zemlje, dok su prema rečima meteorologa temperature pale ispod -5 stepeni. Pokušavala je da se ugreje trljajući ruke i noge.

U dolini su je čekali prijatelji, a kada se nije pojavila prijavili su njen nestanak. Tek kada je žičara u petak ujutro ponovo proradila, svi su shvatili kako je nesrećna Monika u njoj provela noć. Spasilačke službe su joj odmah pomogle, a istraga o ovom incidentu je u toku.

Tinejdžerka na skijanju u Italiji nije imala sreće kao Monika. Nedavno se dogodila nezapamćena tragedija u poznatom ski centru u Južnom Tirolu.

Naime, šesnaestogodišnjakinja je pronađena mrtva u snegu tokom porodičnog odmora u Južnom Tirolu u Italiji. Prema pisanju nekoliko medija, ona je otišla u šetnju iz koje se nije vratila, a zatim je pronađena mrtva.

Do tragedije je došlo tokom zimskog odmora, kada je devojčica sa porodicom boravila na planinskoj farmi u San Kandidu. Prema rečima Andreasa Šefera, komandanta vatrogasne brigade San Kandido, beživotno telo tinejdžerke pronađeno je oko 13.45 sati nedaleko od smeštaja. Porodica je poreklom iz Azije, što dodatno budi interesovanje javnosti za ovaj tragični događaj.

Tragalačka akcija i uzrok smrti

Spasioci su intenzivno tragali za tinejdžerkom, koristeći helikopter i planinske spasilačke timove sa psima. Konačno, jedan od pasa je pronašao devojčicu u blizini pešačke staze na nadmorskoj visini od 1.450 metara u šumi. Nažalost, pokušaji oživljavanja nisu uspeli. Istražitelji još uvek nisu utvrdili tačan uzrok smrti, te se postavlja pitanje da li se tinejdžerka okliznula, pala i smrzla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading