ŠPIJUNIRALI ZA IZRAEL? Iranci pogubili četiri muškarca zbog sabotaže, evo šta su PLANIRALI

Autor:

Svet

29.01.2024

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Operaciju je navodno smislio Mosad

ŠPIJUNIRALI ZA IZRAEL? Iranci pogubili četiri muškarca zbog sabotaže, evo šta su PLANIRALI

Foto: Tanjug/AP Photo/Anjum Naveed

Četvorica muškaraca inostranog porekla pogubljena su u Iranu nakon što su osuđeni za pokušaj sabotaže operacija u fabrici oružja 2022. godine.

Operaciju je navodno osmislio Mosad, prenosi iranska novinska agencija IRNA.

Muškarci su osuđeni za planiranje gađanja fabrike 2022. godine koja je pripadala iranskom ministarstvu odbrane i za umešanost u raketnu i odbrambenu opremu u centralnom gradu Isfahanu.

Pogubljenja muškaraca, među kojima su Mohamad Faramarzi, Mohsen Mazlum, Vafa Azarbar i Pejman Fatehi, izvršena su nakon što je Vrhovni sud potvrdio njihove kazne, koje je izrekao drugi sud u septembru.

Mosad je navodno projektovao operaciju, a njih četvorica su prošli obuku u jednoj afričkoj zemlji pre ulaska u Iran, navodi IRNA.

Inače, Pakistan i Iran potvrdili su danas da uzajamno poštuju suverenitet i teritorijalni integritet i da su rešeni da poprave međudržavne odnose nakon razmene raketnih udara.

Privremeni ministar inostranih poslova Pakistana Džalil Abas Džilani, rekao je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim iranskim kolegom Hoseinom Amirom Abdolahianom, da su "komšije u stanju da prilično brzo razreše nesporazume", prenosi Rojters.

Dve zemlje su se takođe složile da se bore protiv terorizma u nestabilnim područjima i ublaže uzajamnu zabrinutost rekao je Džilani.

Abdolahian je rekao da dve zemlje imaju dobre odnose i podsetio da nikada nije bilo teritorijalnih sporova ili ratova između Irana i Pakistana.

Iranski predsednik Ebrahim Raisi ce uskoro posetiti Pakistan, dodao je Abdolahian.

Sastanak je održan u glavnom gradu Pakistana Islamabadu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading