IZRAEL MORA DA PRESTANE DA SPROVODI GENOCID U GAZI! Međunarodni sud u Hagu donosi BITNU odluku! (VIDEO)

Autor:

Svet

26.01.2024

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da će ova odluka izazvati različite reakcije širom sveta, s obzirom na značaj i osetljivost teme koja se tiče sukoba na Bliskom istoku.

IZRAEL MORA DA PRESTANE DA SPROVODI GENOCID U GAZI! Međunarodni sud u Hagu donosi BITNU odluku! (VIDEO)

Foto: Republika

Najnovija vest

Međunarodni sud pravde odlučuje o zahtevu Južnoafričke Republike za obustavu izraelske ofanzive u Gazi.

Danas je Međunarodni sud pravde u Hagu objavio prvu odluku u predmetu koji je pokrenula Južnoafrička Republika, a koji se odnosi na tvrdnje o genocidu koji Izrael navodno sprovodi u Gazi. U sklopu rasprave pred ovim sudom, Južnoafrička Republika je iznela zahtev za hitnu obustavu izraelske vazdušne i kopnene ofanzive na palestinsku enklavu Gazu, prenose beogradski mediji.

Devet hitnih mera koje je tražila Južnoafrička Republika

Južnoafrička Republika je pred Međunarodnim sudom pravde iznela devet hitnih mera koje je tražila da budu razmotrene u vezi sa situacijom u Gazi. Ove mere obuhvataju zahteve poput obustavljanja vojnih operacija, sprečavanja genocida nad Palestincima, zaustavljanja ubijanja i ranjavanja civila, kao i obezbeđivanja pristupa humanitarnoj pomoći.


Očekuje se da će ova odluka izazvati različite reakcije širom sveta, s obzirom na značaj i osetljivost teme koja se tiče sukoba na Bliskom istoku. Ova situacija je već izazvala veliku pažnju međunarodne zajednice i svetskih medija, a odluka Međunarodnog suda pravde će sigurno dodatno podstaći raspravu o odnosima između Izraela i Palestine.

Odluka Međunarodnog suda pravde u vezi sa zahtevom Južnoafričke Republike za obustavu izraelske ofanzive u Gazi predstavlja važan korak u rešavanju ovog dugotrajnog i kompleksnog sukoba. Kako će se situacija dalje razvijati i kakve će biti reakcije na ovu odluku, ostaje da se vidi u narednim danima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading