TEK DOŠLA NA FUNKCIJU, A VEĆ TRAŽE NJENU OSTAVKU: Nova ministarka obrazovanja posle nekoliko dana OVIM ŠOKIRALA NAROD

Autor:

Svet

16.01.2024

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo joj nije trebalo

TEK DOŠLA NA FUNKCIJU, A VEĆ TRAŽE NJENU OSTAVKU: Nova ministarka obrazovanja posle nekoliko dana OVIM ŠOKIRALA NAROD

Foto: youtube.com/education france

Nova francuska ministarka obrazovanja Ameli Udea-Kastera mogla bi već posle nekoliko dana na novoj funkciji da ode iz kabineta.

Nova ministarka razočarala je narod nakon što je, krajnje licemerski, hvalila obrazovni sistem Francuske i državne škole, a njena deca idu u privatne ustanove.

Sve je počelo prošlog petka kada je, na pitanje novinara o školovanju njene dece, odluku obrazložila time da je "frustrirajuće" koliko dugo državna škola njenog sina nije našla zamenu za profesora koji je bio na odsustvu.

Ovo pomalo besmisleno obrazloženje što se opredelila za privatne umesto za državne ustanove naišlo je na osude javnosti.

Inače, ovo nije prva kontroverza koja se veže sa ovu ministarku. Prošle godine je Ministarstvo obrazovanja sprovelo istragu u školi nakon što je optužena za homofobiju i seksizam kada je u novinama izašao njen stav protiv abortusa i seksističkih učenja.

Ono što je sada razbesnelo Francuze i podstaklo pozive na njenu ostavku je izveštaj u nedeljniku Libération u kojem se tvrdi da je sin Udea-Kastere proveo samo jednu godinu u državnom vrtiću Littré.

Iz njenog kabineta su, međutim, odbacili sve optužbe.

Bivša ministarka sporta i olimpijskih igara - koja je na čelu ovog ministarstva od maja 2022. godine - sada je dobila superresor koji uključuje i ovo ministarstvo, ali i Ministarstvo obrazovanja, čime je povećala svoju moć.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading