NA RASPOLAGANJU 1,25 MILIJARDI DINARA! Stiže nova pomoć države: Evo ko sve može da se prijavi na KONKURS!

Autor: D.B.

Vesti

11.01.2024

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Irena Vujović je navela da se konkursi raspisuju četvrtu godinu zaredom, jer se pokazalo da su te mere dale dobar rezultat.

NA RASPOLAGANJU 1,25 MILIJARDI DINARA! Stiže nova pomoć države: Evo ko sve može da se prijavi na KONKURS!

Foto: Shutterstock

Danas je Ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović, pozvala lokalne samouprave da ubrzaju pripremu zelenih projekata, jer će već u narednim danima biti raspisani javni konkursi putem kojih će im na raspolaganje biti stavljeno 1,25 milijardi dinara - dvostruko veća sredstva u odnosu na prethodnu godinu. Ministarka je istakla da se konkursi raspisuju već četvrtu godinu zaredom, jer su dosadašnje mere dale izuzetno dobre rezultate.

Zamena kotlova i ložišta, pošumljavanje, ozelenjavanje i čišćenje divljih deponija

Kao deo paketa mera za unapređenje kvaliteta vazduha i zemljišta, Ministarstvo zaštite životne sredine će raspisati četiri konkursa za sufinansiranje zamene kotlarnica u toplanama i javnim ustanovama, ložišta u domaćinstvima, pošumljavanje i ozelenjavanje, kao i za čišćenje divljih deponija. Ministarka je istakla značaj ovih konkursa i pozvala gradove i opštine da iskoriste priliku i kandiduju kvalitetne projekte, ističući da je to odličan način da unaprede kvalitet života građana u svojim sredinama.

Uspešni projekti tokom prethodnih godina

Ministarka Vujović istakla je da je tokom prethodnih godina kroz konkurse Ministarstva zaštite životne sredine, zamenjen veliki broj kotlova u gradovima poput Valjeva, Kosjerića, Smedereva, Užica, kao i podržano više od 3.000 domaćinstava da zamene kućna ložišta. Pored toga, tokom prethodne tri godine, zahvaljujući konkursima Ministarstva zaštite životne sredine, Srbija je bogatija za oko 250.000 sadnica, a podržano je čišćenje oko 900 divljih deponija na teritoriji različitih gradova i opština.

Podizanje svesti građana o zaštiti životne sredine

Ministarka Vujović istakla je važnost zelenih projekata u svakoj lokalnoj samoupravi, naglašavajući da se na taj način podiže svest građana o značaju zaštite životne sredine i unapređuje ekološka slika Srbije. Pozvala je lokalno rukovodstvo da pokaže inicijativu i učestvuje u konkursima, očekujući veliko interesovanje i ove godine, u skladu sa potrebama građana.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading