POZNAT TAČAN DATUM! Evo kada počinje prijava za turističke vaučere: MNOGO JE NOVINA, a evo ko sve može da se prijavi!

Autor: D.B.

Vesti

03.01.2024

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U narednih desetak dana počinje podela vaučera za odmor u Srbiji, pri čemu će biti podeljeno 100.000 vaučera u vrednosti od 10.000 dinara.

POZNAT TAČAN DATUM! Evo kada počinje prijava za turističke vaučere: MNOGO JE NOVINA, a evo ko sve može da se prijavi!

Foto: shutterstock

Ministarstvo turizma je saopštilo da je počelo prijavljivanje ugostitelja za turističke vaučere za odmor u Srbiji, dok će građani moći da se prijave od 15. januara. Vrednost vaučera je povećana na 10.000 dinara, a novina je da se mogu prijaviti zaposleni čija su primanja do 80.000 dinara, umesto dosadašnjih 70.000 dinara.

Novina: Povećanje limita zarade za zaposlene

Državni sekretar u Ministarstvu turizma, Uroš Kandić, istakao je da je povećanje limita zarade za zaposlene jedna od novina u vezi sa turističkim vaučerima. Ova promena omogućava većem broju zaposlenih da se prijave za vaučere i iskoriste ih za odmor u Srbiji.

Podela vaučera za odmor u Srbiji

U narednih desetak dana počinje podela vaučera za odmor u Srbiji, pri čemu će biti podeljeno 100.000 vaučera u vrednosti od 10.000 dinara. Očekuje se veliko interesovanje građana i ugostitelja za ove vaučere, s obzirom na povećanje njihove vrednosti i povećanje limita zarade za zaposlene.

Ko ima pravo na vaučere

Pravo na vaučere imaju zaposleni, nezaposleni, penzioneri, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, nosioci prava na tuđu negu i pomoć, ratni vojni invalidi, studenti i nosioci poljoprivrednih gazdinstava. Ovo je važna informacija koja definiše ko sve može da se prijavi i iskoristi turističke vaučere.

Rivalitet među ugostiteljima

Kandić je istakao da postoji rivalitet među ugostiteljima, ali da se očekuje da povećana suma vaučera bude dovoljna za odmor od pet dana u većini objekata. Prijavilo se oko 2.940 ugostitelja, a očekuje se da taj broj premaši 4.000, što ukazuje na veliko interesovanje za učešće u ovoj akciji.

Rekordna turistička godina

Prema ekskluzivnim podacima za RTS, Kandić je izneo da je prethodne godine broj stranih turista premašio broj domaćih turista, što je prvi put zabeleženo. Ovo je značajan podatak koji ukazuje na porast interesovanja stranih turista za posetu Srbiji.

Utisci i efekti vaučera

Ministarstvo turizma ističe da su vaučeri doprineli povećanju broja domaćih turista na destinacijama u Srbiji i spasili domaću turističku privredu tokom pandemije. Tokom prethodnih devet godina, više od milion vaučera je podeljeno građanima, što je značajno uticalo na porast broja domaćih turista.

Očekuje se da će interesovanje za turističke vaučere i dalje biti veliko, a Ministarstvo turizma će pratiti situaciju i prema potrebi povećavati broj vaučera kako bi što veći broj građana imao priliku da iskoristi ovu pogodnost za odmor u Srbiji.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading