DRŽAVA DELI NOVU POMOĆ OD 300.000 DINARA: Evo ko ima pravo na bespovratnu novčanu podršku i koja dokumenta su vam potrebna

Autor: D.B.

Vesti

27.12.2023

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravo na ovu državnu subvenciju za samozapošljavanje imaju nezaposlena lica koja su prijavljena na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, završila obuku za razvoj preduzetništva i ispunila definisane uslove.

DRŽAVA DELI NOVU POMOĆ OD 300.000 DINARA: Evo ko ima pravo na bespovratnu novčanu podršku i koja dokumenta su vam potrebna

Foto: Shutterstock

Novac

Ako razmišljate o pokretanju sopstvenog biznisa, država može da vam pruži značajnu pomoć. Nacionalna služba za zapošljavanje svake godine raspisuje konkurs za Subvenciju za zapošljavanje, koja obuhvata bespovratnu pomoć od 300.000 dinara, uz dodatnu obuku o osnovama preduzetništva.

Pravo na ovu državnu subvenciju za samozapošljavanje imaju nezaposlena lica koja su prijavljena na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje.


Za podnošenje zahteva potrebno je priložiti popunjen zahtev sa biznis planom na propisanom obrascu Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i dokaz o završenoj obuci. U slučaju osoba sa invaliditetom, potrebno je dostaviti i rešenje o invalidnosti ili proceni radne sposobnosti i mogućnosti zaposlenja.

Korisnici ove subvencije su u obavezi da svoju delatnost obavljaju kao primarnu delatnost i da izmiruju sve doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje godinu dana. Takođe, moraju omogućiti praćenje realizacije ugovornih obaveza Nacionalnoj službi za zapošljavanje i redovno ih obaveštavati o promenama koje su od značaja za realizaciju ugovora.

Jedan od ključnih koraka ka ostvarivanju isplate subvencije jeste proći obuku za razvoj preduzetništva. Obuka se sastoji iz pet modula, a polaznicima pruža informacije o osnovama, pravnim i ekonomskim aspektima preduzetništva, izradi biznis plana, kao i ugovornim obavezama prema Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Ova vrsta podrške može značajno olakšati početak biznis avanture i omogućiti uspešno samozapošljavanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading